הבינה המלאכותית הולכת ותופסת חלק רחב יותר ויותר בחיינו. בפרק האחד עשר בפודקאסט 'בכר וקלינבוים', התייחסו עו"ד דניאל בכר ועו"ד גיא קלינבוים לכניסת הבינה המלאכותית אל תוך עולם המשפט.
"גם בתחום שלנו, הבינה המלאכותית תופסת תאוצה", פתח בכר. "בינה מלאכותית באה לייעל תהליכים, לשפר פרודקטיביות, יצירה של אוטומציה, לייצר משפטים בזמן קצר, חיזוי, יצירת סיכומים, שיפור של שירות ללקוחות. היום אנחנו בעידן אחר לגמרי ולכל עו"ד יש דרך באמצעות בינה מלאכותית לעשות את החיפושים האלה וזה אומר קיצור מאוד משמעותי של זמן. בינה מלאכותית משנה את הפרקטיקה המעשית בהרבה מאוד מעשים. מערכות AI יכולות לנתח כמויות עצומות של נתונים משפטיים במהירות גדולה כמו שאמרנו, הרבה יותר מעו"ד אנושי, לזהות מגמות משפטיות, לבדוק פסיקה של שופט ספציפי. AI יכול לעשות את זה בשניות. בסופו של דבר ה־AI הופך להיות השותף החדש של עו"ד".
בהמשך הוסיף: "הבינה המלאכותית הופכת אותנו לכאלה שיש להם יתרון. עורכי דין שיידעו לזהות את המגמה הטכנולוגית ולהשתמש בה, יוכלו לבוא ולהיות עו"ד יותר טובים. איך ה־AI נוגע לעולם המשפטי? ניסוח של חוזים משפטיים. AI היא מערכת שצריך להזין בה הרבה מאוד נתונים, ככל שתזין יותר נתונים היא תהיה יותר עשירה, היא לומדת, יש לזה יתרון וחיסרון. בנוסף, יש איתור מהר של פסיקה, אמרנו שעות וכוחות עבודה, סקירה מהירה של בעיות בחוזים. יש גם חיזוי של תוצאות של תיקים, היום אתה יכול להזין נתונים ועל בסיס נתונים הוא יודע לחזות את התוצאה. עוד נקודה חשובה זה יכול להיות כלי אוטומציה לשיפור השירות, השירות שאתה נותן ללקוחות של המשרד שלך".
"בעוד שהטכנולוגיות של AI יכולות לעשות דברים בפרקטיקה המשפטית הן לא מהוות תחליף", סייג עורך הדין בכר. "בסופו של דבר AI יכול לקחת משימות, לשפר את היעילות הכוללת, לנתח ניתוח מורכב ולעשות אולי אסטרטגיה, אבל בסופו של דבר היחס האישי מול הלקוח, ההבנה והמיומנות האישית שנדרשת בניתוח משפטי לא קיימת בבינה המלאכותית".
"אחד האתגרים המרכזיים בכל נושא של AI זו שאלת האחריות", סיכם דניאל. "אני כעו"ד כתבתי כתב טענות, הגשתי אותו לביהמ"ש, ה־AI עשה טעות, מי אחראי? אני או הבינה המלאכותית? זו גם שאלה אתית. בסופו של דבר אני כעו"ד יש לי אחריות מקצועית. יתבעו אותי או את ה־AI? בסופו של דבר העו"ד אחראי ודנו לא מעט בו בפסיקה ודנים בו עכשיו. עוד בעיה נוספת מלבד האחריות זה מאחר שה-AI הוא סוג של לומדה שלומדת, היא בעצם מתבססת על דעות שלך, ונניח והדעה שלך, אני בכוונה מקצין, היא דעה של אפליה קיצונית, אתה חושב בצורה מסוימת אז ה־AI יידע וייתן את התשובה המבוססת על פי העמדה שלך".
עריכה: עידו טבת ומיכל קדוש