השר אופיר סופר, שר העלייה והקליטה (הציונות הדתית), שוחח עם אודי סגל וענת דוידוב ב-103fm על פרשת קטאר ועל האסטרטגיה של ניהול המלחמה.
"לי יש בעיה גדולה עם קטאר. בעת הזו אנחנו מנהלים איתה יחסים מורכבים, היא מתווכת ויש לה צד משמעותי. הייתי שמח שכל רבב שדבק באיש ציבור יוסר ממנו, ואני מאמין שזה יקרה בימים הקרובים", אמר סופר.
אתה חושב שהשב"כ צריך לחקור את זה?
"אני חושב שביטחון ישראל זה דבר שאנחנו לא משחקים בו. אני מאמין שלא היו דברים. כדאי תמיד לנקות. אני בעד לבדוק את הדברים בצורה יסודית ולא למהר לרוץ ולהאשים אחרים, וגם לייצר יותר שקט ולייצר פחות ציוצים בטוויטר. כמו שאני נוהג עם חבריי בשמאל, אני פונה גם לחבריי בימין", אמר סופר.
לגבי הקולות שנשמעים הקוראים לפיטורי ראש השב"כ רונן בר אמר: "כולנו, חברי הממשלה וראשי הארגונים, היינו ב-7 באוקטובר, ויש לנו את האחריות. שכל אחד על פי צו מצפונו יקבל את ההחלטות שהוא צריך לקבל".
במהלך השיחה התייחס גם למטרות המלחמה: "אנחנו מחויבים להשיב את כולם ולשתי מטרות המלחמה. היא אינה תכלית, ועם זאת כלי המלחמה צריכים להיות דרוכים, המערכה מתוכננת, ואנחנו צריכים להיות מוכנים", אמר השר סופר בפתח השיחה.
הוא שיבח את שיתוף הפעולה בין ממשלת ישראל לבין הממשל האמריקני החדש: "העברת המסרים שאנחנו רואים, בין אם זה בתקשורת, ובין אם זה בין הנשיא טראמפ ואנשיו לראש הממשלה, כפי שאתמול הובהר בישיבת הממשלה. מעבר לכך רב הנסתר על הגלוי. המציאות דרושת מאיתנו תחבולנות, ואנחנו מחויבים למטרות המלחמה. למראות שקשה לעמוד בהן, בעזרת השם נעמוד בהן".
"הנשיא טראמפ אומר את מה שהוא אומר, וכשהוא מדבר על פתיחת שערי הגיהינום יש לה תכלית. אנחנו באמת צריכים להיות נכונים, אי אפשר לגשת למשא ומתן לא חזקים ולא נחושים", הוסיף סופר והדגיש: "זה דורש מאיתנו לא מעט, אבל דורש מאתנו לדבר פחות", הוסיף סופר.
כשנשאל באשר לשתי מטרות המלחמה - השבת החטופים והכרעת חמאס - השיב: "אני חושב שהעם בישראל רוצה לראות את שתי המטרות קורות. אנחנו שותפים להחלטות הממשלה ונחושים לעשות את זה בצורה הכי טובה לביטחון ישראל. הנשיא טראמפ לצידנו צמוד מאוד, רואה את הדברים עין בעין, ואפילו מאתגר אותנו מדי פעם. זו רוח חדשה וברכה גדולה".
בהמשך השיחה התייחס לביקורת שהטיח השר לשעבר בן גביר כלפי מפלגת הציונות הדתית שבחרה להישאר בממשלה: "אנחנו פה כדי לעשות את הדברים יותר טוב. זה לא אומר שאין ביקורת, ונעשה את הדברים יותר טוב. מי שרוצה להיות כאן, להשפיע ולשנות צריך לבחור להיות כאן, וזה כרוך במחירים".
"חלק מהדברים לא הייתה לנו ברירה ועשינו, וחלק אפשר יותר טוב. עם ממשל טראמפ והמדיניות שלנו אפשר יהיה לדבר על ניהול ההומניטרי בצורה אחרת, אבל כרגע אנחנו במהלך מאוד מסוים. לצידו כלי המלחמה צריכים להיות נכונים ודרוכים", הוסיף.
לקראת סיום סיפר שר העלייה והקליטה בגאווה על החלטת הממשלה החדשה שהתקבלה אתמול הנוגעת למשרדו: "קורים גם דברים טובים, החלטת הממשלה שהעברנו אתמול היא היסטורית: 75% מהעובדים העולים מחזיקים במקצועות רישוי, ניהלתי עבודת מטה מול שמונה משרדי ממשלה והבאנו החלטה דרמטית כי בפתיחת תיקי עלייה תהיה משמעות להכרה בוותק לקיצור תקופת התמחות ולמתן רישיון זמני. יש דיפלומה שונה שנדרשת מכל מקצוע, אבל אם תבקש מאדריכל בן חמישים שתכנן גורד שחקים בפריז מבחנים, הוא כנראה לא יעלה. את המציאות הזאת שינינו, אנשים יגיעו ארצה והם יוכלו להתחיל לעבוד במעמד שונה, חלקם מייד, וחלקם עם מגבלות כאלה ואחרות. זה שינוי דרמטי. כיוון שלא היה פשוט להזיז את הגבינה, ויש גילדות ונושאים שמרניים, הייתי צריך לעבוד מול השרים כדי להביא לתוצאות".
עריכה: אחיעד לוק