"לא אין פה טעות כתיב, זה לא סוד הטחינה, זה סודה טחינה", סיפרה תחילה ד"ר רוזמן והמשיכה: "אימא שלי, בת 84, וחבר שלה שמעון התקשרו לספר לי על התגלית החדשה ששמעו עליה, ניסיתי. ותשמעו - מהמם".
"מערבבים 100 גרם טחינה גולמית מלאה (אצלי זה 2 כפות גדושות).
חצי כוס סודה.
מיץ מחצי לימון.
מלח שום לפי הטעם.
אוורירי ומהמם.
ד"ר רוזמן הסבירה כי "טחינה היא אחד המזונות הבריאים יותר שקיימים. יש בה סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ שדרוש למערכת החיסון, שומנים איכותיים והיא אפילו המקור הכי עשיר לחומר המוצא לסרוטונין, שמשפר מצב רוח ומפחית את הצורך במתוק. מבין כל הטחינות הכי בריאה טחינה שעשויה משומשום מלא - צריך לשים לב להגדרות - לא 100% שומשום טהור, או שומשום משובח, אלא רק אם כתוב 100% שומשום מלא".
לאחר מכן הוסיפה: "טחינה כזו מכילה פי 6 סידן מטחינה גלמית רגילה, יותר מגנזיום ואבץ, יותר סיבים תזונתיים. אם נשכח לרגע את עניין הקלוריות. בשתי כפות טחינה גלמית משומשום מלא יש סידן כמו שיש ביוגורט ויותר ברזל ממה שיש בעוף, אבל טחינה גלמית שאינה משומשום מלא לא יכולה להיות תחליף מבחינה זו".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.