ראש עיריית שדרות אלון דוידי הגיב על המהומה בוועדת הכלכלה מוקדם יותר היום (ב') סביב הדיונים על עיכוב אישור 'חוק תקומה' שיביא סיוע כספי ליישובי העוטף. לדבריו, ממשלת ישראל אמרה שתעביר 19 מיליארד שקלים לעוטף עזה, "ואחרי זה באה ממשלת ישראל שוב ואמרה 'רגע רגע...מה זה העוטף?' לכן במשך שנה וחצי עד היום מוקפאים 5 מיליארד שהיו אמורים לתת לנו מענה לפיתוח ולקדם את שדרות ואת המועצות בעוטף".
דוידי המשיך לגולל את הסיפור ושיתף שנאמר להם שגם בנתיבות ובאופקים צריכים כסף, "אמרנו להם שיביאו להם, והם אמרו שצריכים לקחת משלנו. לקחו משלנו, ואז הם מסתבכים בחוות דעת המשפטית איך להוציא את הכסף, והכניסו אותנו כבני ערובה. הם אומרים את זה, הם לא מתביישים. אומרים שעד שלא ימצאו פתרון אנחנו לא מקבלים. היום שמענו שאחרי שלקחו מתוך 5 מיליארד 20 אחוז יש קיצוץ רוחבי, משהו שלא נעשה במשך 23 שנה לעולם".
עוד הוסיף: "חבר טוב שלי איתמר רביבו, שבתור ראש מועצה יצא להציל את תושביו פיזית ממש ב־7 באוקטובר, אמר את אשר על ליבו ויו"ר הועדה אמר לו 'צא החוצה'. כולנו יצאנו. יש גבולות לכמה אנחנו יכולים לספוג. הגיעו מים עד נפש. מספיק כבר. זו התעללות בנו. מנסים לייצר פתרון לאחרים ועושים את זה על הגב שלנו. הם לא מתביישים – יו"ר המועצה אמר שהוא רוצה להעביר את חוק תקומה רק שיהיה פתרון למועצות האחרות שלא קשורות לתקומה, ולזה אני לא מוכן. שחררו אותנו לנפשנו. פשוט מחזיקים אותנו כבני ערובה".
דוידי אמר שהם קיבלו סיוע כלכלי לשיקום, אבל זה לא מספיק. "אם מישהו רוצה רק שנשתקם זה האסון הכי גדול – אנחנו לא רוצים לחזור לאותו המצב, אנחנו רוצים לגדול פי כמה". הוא הסביר שברצונו לדאוג למרכז רפואי ולמגורים לסטודנטים בעירו, והשאיפות להמשך בניית העיר גבוהות מאוד. למרות הכל הוא משתדל לשמור על אופטימיות מתוך אמונה שהמצב ישתפר.
לסיום הריאיון נשאל האם הוא חווה תחושת ביטחון בעירו, ואמר: "תחושת הביטחון? מורכב. רק שבוע שעבר הרימו לנו את הכוננות. עסקת החטופים שברירית וברגע שזה יקרוס אנחנו שוב נהיה בחזית".
עריכה: עדן בן ארי