אייל עופר, מומחה לכלכלת חמאס, שוחח עם אריה אלדד ויאיא פינק ב-103fm דיבר על סוגיית שיקום רצועת עזה. "יש אזורים מסויימים, בעיקר במערב העיר עזה, שלגמרי עומדים על תילם ושם כמות ההרס מינימלית", אמר תחילה על מצב ההרס ברצועה בימים אלו.
"אני לא רואה סיבה לשקם את עזה בכלל", קבע עופר. "השאלה מי ישלוט בעזה, אם יקראו לו חמאס או ג'יהאד או ועדה טכנוקרטית או שקר כלשהו, אוכלוסיית עזה זו אוכלוסיה שלא מוכנה לקבל את זה שיש מדינה לעם היהודי לידה".
על מצב הציוד ההומינטרי ברצועה סיפר: "נכנסו בחודש האחרון 25 אלף משאיות, לעומת 67 אלף , בכל השנה וחצי לפני כן. חלק מהמשאיות היו אוהלים לצרכי שיכון, אבל אין ספק שבמחסנים השכונתיים, לא רק במחסני חמאס, לא חסר באוכל יבש. מזון טרי אוזל תוך כמה ימים".
"הם רגילים להרבה שנים שישראל הייתה סוגרת את המעברים לכמה ימים ואז פותחת אותם. בשלב הנוכחי זה לא לחץ מאוד גדול. נכנס אליהם סדר גודל של 40 מיליון ליטר דלק - שזה מבחינתם שווה הון", השיב האם אי הכנסת סיוע הומינטרי מלחיץ את חמאס. "מחיר הדלק בעזה היה סביבות 20 שקלים ועכשיו מאמיר לאזור 50 שקלים, כלומר אם יצליחו למכור את הדלק הם ירוויחו מאות מיליונים - אם לא מעל מיליארד שקל", הוסיף.
על השאלה מאיפה מגיע הכסף ברצועה השיב: "קודם כל מסתובבים שם כמה מיליארדי שקלים ישראלים. כל העולם, בכל מיני צורות באפליקציות בנקאיות, מעביר כספים לעזתים - הם הולכים לחלפנים של החמאס, עושים להם העברה בנקאית ומקבלים שטרות. אז החמאס מקבל את הכסף בחזרה מהאוכלוסייה".