המלחמה המתמשכת הותירה בור תקציבי עצום, וההשלכות שלו משפיעות על אורח החיים של כולנו. עליית מחירים מקיר לקיר, ושינויים גם בתחום הביטוח. אז איך נדע לרכוש פוליסת ביטוח מתאימה ולנסוע בבטחה בכבישי ישראל העמוסים? בפרק השני בפודקאסט 'מסלול האצה', שוחחו שגיב מגר ובועז קורפל עם אתי אלישקוב, מנכ"לית חברת הביטוח 'ליברה' על הנושא, והבינו כיצד כדאי לבחור ביטוח.
בפתח הריאיון סיפרה אלישקוב שכשהחברה נכנסה לשוק הפרמיה הממוצעת שלה עמדה על כ־2,000 שקלים, והם עדיין הצליחו להרוויח כסף. "היום הפרמיה הממוצעת היא 3,500 ואנחנו ברוך השם במקום יותר טוב. אנשים מנסים להבין למה הפרמיה קפצה פי שתיים, וזה קרה בכל הענף במהלך השנתיים האחרונות, לא רק אצל ליברה", הסבירה המנכ"לית. "הצרכן חש בכיסו את הגידול בהוצאה השנתית שלו, וזו עובדה". אז מאיפה הכל התחיל? לדבריה של אלישקוב מתקופת הפוסט קורונה. "אחרי הקורונה אמרנו שאנחנו יוצאים הרבה יותר, אנשים לא טסו לחו"ל, טיילו בארץ, והיו הרבה יותר תאונות. תוסיפו לזה את הקושי בחלקי חילוף. אנחנו נמצאים בתקופה שלוקח חודשים לחלקי חילוף להגיע, ועליות המחירים עלו".
נקודה נוספת שאי אפשר להתעלם ממנה זה הכבישים בישראל, הפקקים הבלתי נסבלים, והתאונות, לאו דווקא בכבישים המהירים. "לצורך העניין, פעם אוגוסט היה החודש הכי רגוע – כולם בחו"ל ואין תאונות. בשלוש השנים האחרונות חודש אוגוסט הפך להיות החודש הכי גרוע. אנשים לא טסים, מרבית האנשים יוצאים בתוך הארץ וכמות התאונות גבוהה מהעבר. זה הנתונים".
רכיב נוסף שיש להתייחס אליו בכל הקשור לעולם ביטוחי הרכב קשור למגפת הגניבות בישראל. "אני רואה את הגנבות בצורה מעצבנת כי היא ברת טיפול. אכיפה מאוד ברורה בנושא תעשה את העבודה", טענה אלישקוב. "ליברה יצרה תחרות. יש לנו שוק תחרותי ומשוכלל ואם מחר בבוקר הרווחיות תהיה גבוהה ופתאום הגנבות יורדות – ליברה תהיה הראשונה להוריד מחירים. אנחנו לא חזירים. אנחנו רוצים להרוויח, אבל מסתפקים בפחות".
כשנשאלה מנכ"לית חברת הביטוח ליברה איזה רכב מועד לפורענות בכל מה שקשור לגניבות תשובת הייתה רכב מסוג יונדאי איוניק. שכן, לדבריה רמת הגנבות של הרכב עלה בצורה גבוהה. בהמשך שיתפה שאחיינית שלה ביקשה לרכוש לעצמה רכב ראשון, וחשבה לרכוש רכב מסוג פיקנטו. "אמרתי לה 'לא לא לא, את לא קונה פיקנטו כי גונבים אותו. קחי ניסן או יונדאי – זה אותו הדבר'". לטענתה, "אנשים, טרם קנייה, שואלים אותנו כמה עולה הביטוח כי הם מתלבטים". כיצד אפשר להוזיל ביטוח? בראש ובראשונה חשוב להתעניין, למצוא נתונים, לעשות סקר שוק. "יש אנשים שמוזילים את הביטוח, ואני פחות מאמינה בזה".
רגע לפני סיום ביקשה להזכיר כי בחברת ליברה למעלה מ־90 אחוז מהלקוחות קונים את הביטול השתתפות עצמית. "אני לא רוצה את האותיות הקטנות ואם קורה אירוע אני לא צריכה לעשות כלום. קניתי ביטוח ותעזבו אותי בשקט. אל תגידו לי 'זה לא כלול' אני רוצה לעשות ביטוח שהמחיר יהיה אטרקטיבי וייתן לי את הכל. מי שרגיש למחיר בא אליי. הצרכן יכול להיות עצלן ואין לו כוח, אבל תנו לו קצת קרדיט", סיכמה.
עריכה: עדן בן ארי