יעקב פרי, לשעבר ראש השב''כ, שוחח עם אריה אלדד ויריב אופנהיימר נוכח האפשרות שראש השב"כ רונן בר יפוטר מתפקידו. לטענתו, מדובר במהלך מצער עם לא מעט סיכון, ועלינו לעבור אותו בשלום. בהמשך: מה הקשר בין המהלך המדובר לבין הריאיון של נדב ארגמן בערוץ 12?
בתחילה טען פרי כי פיטוריו של ראש השב"כ הוא מהלך מצער שיש בו לא מעט סיכון, ועלינו לעבור אותו בשלום. "מה שקרה בחודשים האחרונים הוא ששתי הלשכות של ראש הממשלה וראש השב"כ לא תפקדו ביניהן. ראש הממשלה, כנראה בעקבות הריאיון שנתן נדב ארגמן, קיבל מין פרנויה שראשי השב"כ לשעבר חברו על מנת להזיק לו. לא היה ולא נברא", ביקש להדגיש.
על החקירות בשל הקשר עם קאטר אמר פרי כי "זה אות לנתניהו להיות מודאג בגלל החקירות האלה כי לא ייתכן שבלשכת ראש הממשלה מועסקים אנשים שמקבלים את שכרם ומאות אלפי דולרים מארץ עוינת. יש בהחלט מקום שראש הממשלה יהיה מודאג".
שאלה נוספת שעלתה במהלך הריאיון היא סביב האפשרויות של בר. לטענתו, "ראש השירות יתפטר כאשר הממשלה תפטר אותו. אני לא חושב שהוא מחכה לחוות הדעת של היועמ"שית או למה שבג"ץ יגיד. ברגע שהממשלה תחליט, על פי חוק השב"כ, לסיים את כוהנתו אני מניח שהוא ילך הביתה".
בהמשך הניח על השולחן נקודה חשובה, והזכיר: "מערכות היחסים בין ראש הממשלה לראש השב"כ היו תמיד מערכות יחסים תקינות, נורמליות, ומאוד אינטימיות. חבל שאנחנו עדים למצב שיכול לבשר על סיכון ביטחוני".
כשנשאל האם נתניהו עלול להשתמש ביכולות השב"כ לתועלתו האישית אמר פרי כי "אוי ואבוי אם שירות הביטחון ישמש לכלי בידי ראש הממשלה ואני מקווה שזה לא יקום ולא יהיה ושראש השירות הבא לא יסכים לבצע זאת. הגבול הוא החוק – מה שהחוק מאפשר שירות הביטחון יעשה. אם יש חשד שיפגע ביטחון המדינה והחוק מאפשר – השירות יעשה זאת. אם לא – השב"כ לא יעשה זאת גם אם ראש הממשלה יבקש. אני מכיר את השב"כ ומכיר את עובדיו – חייתי שם 30 שנה. יש שם אנשים מאוד ישרים, ויהיה מאוד קשה לקלקל אותם", סיכם.
עריכה: עדן בן ארי