היועצת הארגונית ניצן בן זאב שוחחה עם צמד המגישים פרופ' רפי קרסו וצ'רלי בוזגלו על מוטיבציה בעבודה. אז מה ההבדל בין מוטיבציה חיצונית לפנימית בהקשר המקצועי? ועד כמה המלחמה המתמשכת משפיעה על התפקוד שלנו כעובדים?
בתחילה ביקשה בן זאב להזכיר שמנהלים וארגונים רבים מתמודדים עם עובדים שמתקשים לחזור למהלך עבודה תקין. "אנחנו פוגשים את זה עוד מאז הקורונה, וביתר שאת בישראל בשנה וחצי האחרונות. יש עובדים שמגיעים, אבל מתקשים למצוא משמעות, שמחה ואנרגיה בעבודה".
בכל מה שקשור למוטיבציה בעבודה מדברים הרבה על שייכות, גיבוש, וימי כיף לצוות העובדים, אבל בן זאב ביקשה לעלות על סדר היום נושא נוסף, ואמרה: "צריך לדבר גם על מומחיות. כשבארגון שלך יש אנשים שלכל אחד יש תחום ידע, מקום של מסוגלות או איזושהי יכולת ייחודית והיכולת שלנו להיות סקרנים לגביה. זה נותן לאנשים הרגשה שהם חשובים. זו התעניינות אמיתית וחשובה שנותנת לאנשים תחושה שהם בעלי ערך".
בנוסף ביקשה לגעת בנקודה נוספת ואמרה שגם תחושה של אוטונומיה, מסייעת לעובדים להרגיש יותר מוטיבציה במקום העבודה שלהם. "כשיש לך תחושה של השפעה על סביבת העבודה ועל היכולת להתקדם ולהתפתח. אני מחליט, אני שותף בקבלת החלטות". מרכיב נוסף שעלה בשיח הוא מרכיב המשמעות. "זו היכולת להזכיר לאנשים בשביל מה אנחנו פה, למה אנחנו פה, בשביל מי ובשביל מה אנחנו עושים את זה".