עו"ד דינה זילבר, לשעבר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לענייני משפט ציבורי-מנהלי, שוחחה עם ענת דוידוב ואור הלר ב-103fm והביא את משנתה בנושא היועמ''שית והאפשרות שהיא תודח.
"אלה ימים שחורים שבהם אנחנו רואים את הממשלה, במקום להתמקד בשיקום כולל, היא הולכת על כל מוסד שמנסה להציב בלם, להציב בפניה מראה ולשקף לה את העובדה ששלטון לא יכול לפעול באופן בלתי מוגבל".
את הרשות המבצעת בימים אלה הגדירה זילבר כ"ממשלה שירדה מהפסים מהאוטוסטרדה של החוקיות ושל ההתנהלות הסבירה": "הפער הזה בין השאיפה של העם לנורמליות ולמהלך של תיקון וריפוי, אל מול הגז שהממשלה שמה בכיוונים ההרסניים יוצר תחושה קשה".
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לשעבר שללה את האמירות כלפי היועצת המשפטית לממשלה כאילו היא לעומתית לה: "בערך ב-1% מההחלטות שבהן הממשלה ביקשה לקדם החלטות בלתי חוקיות, היועצת שיקפה את המצב ואמרה 'תתאימו את המהלך שאתם רוצים להעביר לחוק'. במקרים האלה היא סירבה להגן עליהם בפני בג"ץ".
היא סבורה כי בחירתה של בהרב-מיארה שלא להגיע לישיבה שעסקה בעניינה, נכונה: "זה היה זובור מתוכנן מראש. לא היה צדיק אחד בסדום ששיקף משהו אחר".
עם זאת, היא הסבירה כי הדרך להדחה ארוכה ורצופה שלבים: "יש עניין כאילו טכני, למרות שהוא עוד הזדמנות להתכתשות. בוועדה חסרים שני חברים, צריך למנות נציג הכנסת וגם שר משפטים או יועץ משפטי לשעבר. אם הם יקדמו חלילה את ההדחה, אני מניחה שזה יחזור לממשלה לקבל החלטה סופית, ואני נוטה להעריך שהוועדה לא תשתכנע".
זילבר הביעה שאט נפש מהכרזות של חברי כנסת ושרים כי הם לא מתכוונים לקיים את פסיקת בית המשפט, אם האחרון יחליט שלא לרוחם: "אם אנחנו מגיעים לרגע שבו הממשלה, הרשות השלטונית הבכירה ביותר, מצפצפת על החוק, מה יגידו האזרחים? זאת התפרקות מוחלטת".
היא הזכירה כי עוד בתחילת העשור היו נציגים בממשלה שלא קיימו את החוק בעצמם: "אם נחזור לתקופת הקורונה, היינו במצב שבו השלטון קבע לאזרחים כללים, ובפועל הם עצמם התנהלו אחרת".
עריכה: אחיעד לוק