ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון 'לתת', שוחח על דוח חדש ומטריד המראה כמה מצבנו הכלכלי מידרדר, וכי רבים מאיתנו נסחפים אל חיי עוני ומחסור. בשיחה עם אודי סגל ומיה איידן ב-103fm סיפר וינטרוב על הצורך הדחוף בהתערבות המדינה בנעשה.
"כמעט 40% מעידים שמצבם הכלכלי הורע בהשוואה לאשתקד. לפי הבדיקה שעשינו, בראייה שנתית קיימת תוספת של כמעט 20 אלף שקלים בהוצאות, ומחצית מהציבור מצמצם בהוצאת המזון בעקבות יוקר המחיה", אמר וינטרוב.
הוא הכריז: "נכנסנו למלחמה הזאת עם חזית נוספת, וזה התפקיד שלנו להזכיר - החזית הכלכלית".
הוא סיפר שגם בעיניו המטרה הדחופה ביותר של ישראל כעת היא החזרת 59 החטופים שמצויים בעזה, אך מצא גם קווים מקבילים בין הדאגה לגורלם לבין הדאגה לגורלם של ישראלים אחרים: "הבסיס הערכי שנמצא בבסיס הדרישה להחזרת החטופים הוא הערבות ההדדית. גם במובן הזה שאם מישהו נופל, בין אם הוא נופל ברחוב או נופל כלכלית, צריך לדעת שיש מי שיעזור לו. זו דרכנו להניע גם את הציבור וגם את הממשלה לעשות אחרת".
"בכל מקום יש גזרות ועליות מחירים, וגם השנים הבאות יהיו מאתגרות מבחינה כלכלית. אנחנו שחוקים מאוד כי אנחנו פועלים בעצימות גבוהה עוד מהקורונה. אנשים נכנסו למלחמה הזאת עניים, והמצב שלהם החמיר", הוסיף מנכ"ל לתת.
לדבריו, "אנחנו רואים בשנים האחרונות שהמעמד הבינוני מצטמצם, ויש 20% מהאוכלוסייה בסכנה להידרדר לעוני. יקר יותר לחיות פה, ויותר ויותר אנשים לא מסתדרים. מילואמניקים יצאו ל-300 ימי מילואים, קהילות נחרבו וצריכות להשתקם. אין שום מדיניות שמטפלת בהם".
עם זאת הוא גילה אופטימיות מחוק חדש שאושר לאחרונה: "רק בשבוע האחרון הכנסת החליטה על הקמת רשות לאומית למלחמה בעוני, ואנחנו מברכים על זה. בפעם הראשונה יהיה גוף ממשלתי שיהיה אחראי על תכלול משרדי הממשלה, שתהיה תוכנית רב שנתית. ישראל היא לא מדינה ענייה, פשוט אין צדק חלוקתי, כי התקציבים הולכים לכל מיני דברים אחרים. יש הוצאות לביטחון, אבל זה לא תירוץ".