בפתח התוכנית התייחסו אראל סג"ל ואייל ברקוביץ' למכתבו של ראש השב"כ רונן בר ולפרשת קטארגייט.
"אני מאמין שראש השב"כ אמור להיות 100% אמין, אז אני מאמין שאם כל השירות שלו הוא אמין, אז גם היום הוא אמין", ציין ברקוביץ'. "אם הוא אומר שראש ממשלה ביקש ממנו להעביר מכתב שלא יוכל לתת עדות, ואם הוא ביקש ממנו לעצור את המוחים נגדו, אז צריך לעצור את ראש הממשלה כי אנחנו מדינת חוק".
סג"ל השיב: "אם זה נכון, אז למה הוא לא כתב תצהיר? אני חושב שהשב"כ עשה הנחה לחברים שלו והייתה פה השתוללות מוחלטת".
ברקוביץ' הוסיף:" בשבילי שראש שב"כ כותב מכתב, זה מספק אותי".
סגל המשיך: "בתחילת המלחמה אמרו לנו שלא העירו את הכוחות וקירבו אותם לגבול בגלל שהם חששו משרפת מקורות, אבל למה אם ראש השב"כ ידע שהולך להיות אירוע קטן, אז למה הוא הוריד את הסיורים מהגדר? אני חושב שהאיש הזה שקרן וצריך לעוף מהתפקיד, ומה שקורה עכשיו עם הסיפור של קטאר זו הדרך שלו להיאחז בקרנות המזבח".
ברקוביץ' ענה: "כולם צריכים ללכת, אבל בגלל קטארגייט. ראש הממשלה רוצה להעיף אותו. אם הוא היה צריך ללכת, למה לא העיף אותו לפני? למה דווקא עכשיו?".
סג"ל השיב: "עוד בנובמבר נתניהו רצה להעיף אותו. השופט מזרחי אמר על פרשת קטארגייט ש'אין פה עניין ביטחוני'. אתם כל היום מדברים על דמוקרטיה ומוחאים פה כפיים שעוצרים פה עיתונאים. מסתבר שבמונדיאל רונן בר היה בתא הכבוד בחצי הגמר, ומי נתן את הכרטיס? אני משער שזה הקטארים, והטיעון שלו שהם הקימו חמ"ל לאבטח את המשחק - זה שקר, אז מי יחקור את החוקרים?".
סג"ל התעצבן בהמשך מהניסיונות של מערכת אכיפת החוק לשיטתו להפליל את נתניהו בכוח בפרשת קטארגייט. "אתם כל היום מדברים על דמוקרטיה, עומדים ומוחים כפיים שעוצרים עיתונאים. לקליין אין קשר עם קטאר. אני לא מפחד מבדיקות. אם הייתי מפחד מבדיקות הייתי בא לבית המשפט. אני מקרין לחץ?", תהה.
סג"ל ביקר בהמשך את האכיפה הסלקטיבית בין עיתונאים כמו צביקה קליין לראש השב"כ בכל הנוגע לקשרים עם קטאר: "אני הייתי בקטאר? ראש השב"כ היה במונדיאל. כשהוא אומר שראש השב"כ וראש המוסד הקימו חמ"ל בתא הכבוד במונדיאל, אתה אוכל את זה? ראש השב"כ, ראש המוסד וראש אמ"ן קנו כרטיס למשחק? זה שקר, יפה. מי נתן להם את הכרטיסים?".
ברקוביץ' התקשה להתעלם מהדברים שכתב רונן בר במכתבו ליועמ"שית ופנה לסג"ל ולתומכי ראש הממשלה נתניהו. "אל תילחצו מחקירות. לעצור מוחים? מה זה הדבר הזה? הוא נתן הוראה לשב"כ לעצור. מה זה פה דיקטטורה?", הגיב ברקוביץ'. "בסך הכול רוצים לבדוק את הלשכה שלו, למה להקצין? תן להם לבדוק. מה הם מחביאים? מה אתם מחביאים?".
בהמשך עברו השניים לשוחח על מעצרו של יונתן אוריך, וברקוביץ' תהה על תחושותיו של סג"ל. "אוריך חבר שלי וכואב לי הלב עליו, אם חבר שלך היה עצור היית בא להארכת מעצר?", שאל סג"ל את ברקוביץ'.
ברקוביץ' הגיב: "ברור, הייתי בא והייתי מביא לו גם קצת כסף לקנטינה. יש בית משפט שיחליט. יכול להיות שאוריך צודק במיליון אחוז, בשבילי בית המשפט הוא דבר קדוש. במדינה דמוקרטית: בית משפט, משטרה, צבא – דבר קדוש. אני רואה שוטר, נעמד, מכבד אותו. לא יודע אם הוא ימני, שמאלני, קיצוני, מרכזי - לא מעניין אותי. אני מכבד אותו, לא משנה לי מה הוא יגיד, אני אעשה", הבטיח.