ד"ר יפעת שוחט, מרכזת התוכניות לטיפול במוזיקה במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט, שוחחה עם פרופ' רפי קרסו וצ'רלי בוזגלו על עשייתה בתחום הטיפול במוזיקה. כיצד מוזיקה יכולה לגרום לריפוי? איך משתלב תחום הטיפול במוזיקה במתרחש במדינה בשנה האחרונה? ד"ר שוחט פרשה את משנתה בנושא.
בתחילה ביקשה ד"ר שוחט להדגיש כי "מוזיקה היא באמת מפתח ללב. אני נזכרת בסיפור היפה הזה שדוד מנגן לשאול, ואיך נאמר שם? 'סרה מעליו הרוח הרעה'. אנחנו מלמדים את הסטודנטים שלנו איך להתחבר למטופלים בצורה אינטואיטיבית ואיך לתת למטופלים להתחבר לעצמם באמצעות מוזיקה. מוזיקה יכולה לעקוף מילים, וזה לב העניין".
בהמשך נזכרה בתהליכים הרבה שעברנו בילדותנו ומשפיעים עלינו עד היום, ואמרה: "הרבה פעמים אנחנו זה מי שעוצבנו בילדותנו – אותו הדבר עם המוזיקה. הזיכרונות המוזיקליים שאתה מעלה, על ידי השמיעה שלהם אפשר בצורה קלה וחלקה לחזור לילדות הזו. מוזיקה מזכירה לנו דברים, ולצד זה אנחנו בונים את האישיות שלנו – אנחנו מנסחים לנו מוזיקלית מי אנחנו".
נקודה נוספת שעלתה בשיח היא שלמרות שרבים טוענים שמוזיקה היא טיפול רגשי, יש לה עוד רבדים דרכם היא יכולה להשפיע. "מוזיקה עושה פלאים גם בהקשר הקוגניטיבי, ורואים את זה מצוין – אדם שלא מדבר פתאום שר את השירים עם כל המילים. מוזיקה יכולה לעזור, ורואים היטב את השיפור. קורים דברים מופלאים ברמה הקוגניטיבית דרך מוזיקה".
לסיום העלתה ד"ר שוחט טענה חשובה, ואמרה: "המון חטופים שחזרו אלינו סיפרו כמה המוזיקה עזרה להם שם וברגעים קשים במיוחד הם היו שרים לעצמם. העניין של המוזיקה היה קביים מטורפים להיעזר בהם. זה פשוט החזיק אותם שם".