מסלול האצה

מחשבים מסלול מחדש?

כיצד נראים דפוסי רכישת הרכבים של הצרכן הישראלי? • בועז קורפל, שגיב מגר ונדב מאיר, מנהל הסחר של חברת 'טריידמוביל', עם התשובה • פרק 03


ככל שחולפות השנים, רוכשים הישראלים יותר ויותר רכבים. בפרק השלישי בפודקאסט 'מסלול האצה' בהגשת שגיב מגר ובועז קורפל, אירחו השניים את נדב מאיר, מנהל הסחר של חברת 'טריידמוביל', ושמעו כיצד נראה התפקיד וכיצד נראים דפוסי רכישת הרכב של הצרכן הישראלי. 

"אני בענף הרכב מזה כ־20 שנה כמעט", פתח. "בשיטת העבודה שלנו, שלי ושל צוות הקניינים שלי, אנחנו לא רואים את המכונית בעיניים. את הרוב המכריע אנחנו רואים בתמונות, בסרטונים, בוואטסאפ, ומקבלים את המידע אודות הרכב, היסטוריית טיפולים, סליקה, ומנסים לקבל את התמונה המלאה עד כמה שניתן. יש מגבלות על כך שאתה קונה רכב בשלט רחוק. בנוסף יש לנו שותפים והם אנשי המכירות, ומנהלי הסניפים של היבואנים והגופים שמהם רוכשים את הרכבים. קיימים יחסי אמון, כי בסוף צריך להסתמך על מי שיושב בקצה השולחן מול לקוח, שצריך לתת לך את התמונה האמיתית של האוטו". 

על השוק הישראלי, אמר: "השוק שלנו הוא מוזר וחסר יציבות עוד מתקופת הקורונה 5 שנים אחורה. זה שוק שמקבל מכות מכל כך הרבה כיוונים, כך שאם פעם היינו מתכננים שנה, היום אנחנו מתכננים פחות מרבעון, ואפילו חודש קדימה. השוק השתנה, לצד כמות מותגים בלתי נתפסת, כמו 80 מותגים שנמכרים בישראל למשל. אגב, שני שליש מהם מתעסקים ברכב חשמלי. השוק הזה צמח למימדים עצומים, כך ששוב, כל תזוזה כזו ורכב חדש שמגיע, דוחק אחורה את החברים שהיו לפניו. אם תבוא לקנות את הרכב שלי מליסינג אחרי 3 שנים, אוכל לחתום לך שהרכב שמור ומטופל. יש אנשים פרטיים שלא שומרים ומטפלים ברכב שלהם". 

"בוא ניקח את הטויוטה קורולה כדוגמה", אמר מאיר בסיום הפרק. "אם אתה יוצא לסיור ב'יד 2' היום, אתה רואה כמויות אדירות של מודעות למכירת הרכב. היום היתרון, מאחר והמחירים של הרכבים יוצאי הליסינג והפערים בין קורולה פרטית לליסינג הם עצומים, אתה יכול לקבל את אותו הרכב באותם נתונים, וניתן להגיע להבדל של 30 אלף שקל בין הדרישה של אדם פרטי לבין מגרשי הרכב של רכבים שנפלטו מליסינג". 

עריכה: עומר אוקון ומיכל קדוש 

20/05/2025
מסלול האצה
מסלול האצה  |  גרפיקה: חן סעד
Paris