פרופ' מישל סטרבצ'ינסקי, לשעבר מנהל חטיבת המחקר של בנק ישראל, התראיין לתוכניתה של ענת דוידוב ב־103fm והתייחס לעליית האינפלציה השנתית ל־3.6% ולמצב הכלכלי הכללי של ישראל לאחר 7 באוקטובר.
"המקור לכל הדברים האלו זה בסופו של יום המלחמה", אמר סטרבצ'ינסקי. "אפשר להגיד שאחרי 7 באוקטובר ישראל נכנסה למיתון וראינו שהתוצר לנפש ירד. עד שהמלחמה הזאת תסתיים, קשה מאוד יהיה להגיד שהבראנו. זה נכון שחלק מהענפים כבר חוזרים לנורמליות יחסית, אבל למשל ענף כמו התיירות – לא, הוא חולה מאוד. עד שהמקור של הסיפור לא ייעלם, נמשיך לראות נתונים שהולכים לשני הכיוונים".
בהמשך שוחח פרופ' סטרבצ'ינסקי על מקורות העלייה באינפלציה: "בנושא האינפלציה, חלק ניכר ממנה בא ממחירי התחבורה, שהמטוסים לא מגיעים לכאן. הנושא השני זה הנושא של הדיור. בדיור מה שקרה זה שהממשלה נכשלה בהחלפת העובדים הזרים – לא הגענו למקום הנכון".
לדבריו, צעדי הממשלה החריפו את המצב: "כשמסתכלים אחורה, הממשלה לא ראתה את המציאות, וכדי לפתור את הבעיה של החוב – מה שהיא עשתה זה לעלות את המע"מ. וכשאתה מעלה את המע"מ, אתה לא מאפשר לבנק ישראל להוריד את הריבית, וכתוצאה מזה האינפלציה עולה מעל היעד".