סנהדרינק

בקיץ הזה תשתי לבן

שוב הגענו לחג שבועות, שמעלה בכל שנה את היין הלבן על ראש שמחתו • ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר המתינו בציפייה לארוחת החג • פרק 54


יום חמישי שוב כאן, וזה בדיוק הזמן לסכם את השבוע העמוס בצורה האולטימטיבית: עם משקה ביד ופרק של 'סנהדרינק'. אז גם השבוע שבו אל אולפן 103fm ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר והמשיכו להיערך לחג השבועות, הידוע לכולנו כיום מרוכז שגורם לנו להתחרט על כל מה שאכלנו. לפחות על היין ליד לא נתחרט לעולם. 

לאחר שיחה קצרה על ענייני דיומא, אירחו השלושה את היינן אסף פז מיקב ויתקין, שסיפר על ההשקה המיוחדת ליינות החדשים של היקב. רוצו לטעום. 

בהמשך, כמיטב המסורת, שוחחו עם עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, ששיתפה בפרטים על המסמך הסודי שהיא מחזיקה חדשות לבקרים, המכיל את היינות שהיא פוגשת ללא כל התראה מוקדמת. עדיין לא התארגנתם על יין לשבועות? דואגים לכם. ומה הקשר בין הגיל שלנו לטעמנו ביין?  

אין ברירה, הגיע הזמן לאכול. את הפרק סיכמה השלישייה המבוסמת עם השף ליאון אלקלעי, שהעניק לנו מתכון לפשטידה 

מרכיבים:

  • 100 גרם חמאה, גביע יוגורט ו־350 קמח תופח לבצק 
  • 250 סמ"ק שמנת מתוקה למלית
  • שתי ביצים גדולות
  • מלח
  • מלית לבחירתנו: כרישה ותפוח אדמה, גבינה בולגרית ותרד או פלפל קלוי/חציל קלוי, פרמזן, גורגונזולה 

אופן ההכנה:

  • שמים את מרכיבי הבצק במיקסר, ומערבבים 
  • עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל־10 דקות
  • מרדדים ושמים בתבנית 
  • מכינים את המלית 

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

22/05/2025
סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris