סנהדרינק

יין, גליל, ויין בגליל

מחפשים יין נפלא בנוף משגע? סעו לגליל • ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר בסיור וירטואלי במראות שכמעט הספקנו לשכוח • פרק 56


חמישי שוב כאן, ועמו ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר, ששבו לסיבוב נוסף באולפן 103fm, ופתחו פעם נוספת את 'סנהדרינק', המרענן הרשמי של הקיץ, ושל כל עונה אפשרית בעצם. ומה היה לנו הפעם? יין, בירה, וכל מה שבין לבין. 

לאחר השלמת פערים קצרה, שוחחה השלישייה עם אורי נעים מקיבוץ יפתח, הבעלים של 'נעים בגליל', שסיפר על החזרה המרגשת הביתה לגליל, ושיתף בפרטים על יריד היין המרגש בקיבוץ שמתקיים ממש היום. רק לקחת את האוטו ולנסוע. 

בהמשך, סיפר תומר גורן, המזקק הראשי של מזקקת 'M&H', על היקב החדש שהושק ממש לאחרונה בקיבוץ עין שמר. ואפרופו יין, גם עיתונאית 'מעריב' טליה לוין הצטרפה לשידור המתבסם לו לאטו, וסיפרה על היין שהצליח להפתיע אותה. ועל הסירה שהפתיעה אפילו יותר. 

השף ליאון אלקעי לא ויתר על מתכון משלו, וחלק עמנו מתכון לירכי פרגיות שיצליחו לרענן את יומכם. 

מרכיבים:

  • פרגיות
  • בהרט, פלפל, קארי
  • טחינה
  • עגבניה, בצל ופטרוזיליה
  • סומק
  • לימון כבוש
  • בזיליקום, כוסברה ונענע, או בצל מקורמל
  • טורטיה

אופן ההכנה:

  • מרתיחים את הפרגיות
  • חותכים לאורך
  • מוסיפים את התיבול 
  • ניתן לצרוף את הפרגיות על מחבת פסים 
  • מגלגלים בטורטיה 

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

12/06/2025
סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris