סנהדרינק

יש להישאר בסמיכות לבקבוק

גם אתם חיסלתם מלאים במהלך המלחמה? • ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר על האלכוהול ששתו בין האזעקות • פרק 57


יום חמישי הגיע, אחרי שני ימי חמישי בהם בילינו סמוך למרחבים המוגנים, וזה בדיוק הזמן להזכיר לעצמנו שהכל בסדר עכשיו, ולשתות משהו. ואם כבר לשתות, אז גם פאנל 'סנהדרינק', הלוא מדובר בניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר, נקראו לדגל. מה תשתו?

בפתח הפרק, שוחחה השלישייה עם היינן מאירם הראל מיקב 'אמפורה', שסיפר על הזנים המיוחדים עמם עובד היקב, שבורא יין טעים מאין כמותו. בהמשך, אירחו את אדם מונטיפיורי, מבקר היינות המיתולוגי, שסיפר על פורטוגל שהייתה לו לבית במהלך המלחמה בעקבות תחרות האוסקר, לדבריו, לספרי בישול ויין, ועל היין עצמו, אותו שם על ראש שמחתו. 

מתחשק לכם קוקטייל לפתיחת סוף השבוע? המיקסולוגית ריי וייט שיתפה בחוויותיה מהמלחמה, והודתה שהחליטה לא לשתות בשבעת הימים הראשונים של המלחמה. מה גרם לה להגיע למסקנה כל כך מורכבת לביצוע, בייחוד בימים אלה? התשובות כאן. 

אחרי כל השעה הזו, הגיע הזמן לאכול. השף ליאון אלקלעי, שעדיין עמל על הפיצרייה שפתח בברלין, הביא לאוזנינו מתכון לכנאפה, שיעשה לנו כיף לקראת סוף השבוע שבפתח. 

מרכיבים:

  • 500 גרם אטריות קדאיף
  • חבילת גבינת ברינזה
  • כוס מים ושתי כוסות סוכר לסופר
  • מי ורדים
  • מיץ לימון
  • 250 גרם חמאה
  • פיסטוק טחון

אופן ההכנה:

  • מכינים את הסירופ יום לפני ומקררים
  • חותכים את האטריות, מחממים את החמאה ויוצקים
  • משטחים את האטריות על המחבת
  • מפוררים את הגבינה
  • ממתינים עד שהאטריות נהיות פריכות, והופכים על צלחת
  • יוצקים את הסירופ

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

03/07/2025
סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris