למבוגרים בלבד
עם דני דבורין ויעל חביב

קיץ במיץ עגבניות

הדיאטנית גלית שניר ('הזרע') על תזונה מומלצת לימי הקיץ: "מחקרים הראו שליקופן יכול להגן על העור שלנו מכוויות שמש או אדמומיות בעור"


גלית שניר, דיאטנית קלינית מטעם 'הזרע', שוחחה עם דני דבורין ויעל חביב ב-103fm על התזונה הרצויה בחודשי הקיץ.

"אנחנו רוצים בקיץ ארוחות קלות יותר ופחות מחממות. בקיץ יש לנו מזונות ספציפיים שנרצה יותר להכניס", אמרה שניר והוסיפה: "זו הרגשה של אנשים שמרגישים שחם להם ולא מתחשק להם לאכול ארוחה כבדה, יש תזונה שהיא ספציפית יותר לקיץ".

אם כך, מה מומלץ לנו לאכול כשהשמש קופחת? הדיאטנית הדגימה: "נחפש ארוחות שיהיו מאוזנות ויספקו לגוף חלבונים, ויטמינים ומינרלים, אבל נעדיף למשל חזה עוף או דג עם ירקות טריים ופחות בישולים ארוכים וכבדים. ארוחות עם הרבה שמן, יש בהן משהו מכביד".

"אפשר ללכת על ארוחות חלביות כמו יוגורט עם פרי, או כריך עם גבינות. סלטים הם אופציה מצוינת לקיץ - סלט עדשים, סלט קינואה או בורגול עם עדשים, עשבי תיבול וחמוציות".

היא המליצה מאוד על הירק האדום והאהוב: "מחקרים הראו שליקופן יכול להגן על העור שלנו מכוויות שמש או מאדמומיות בעור. הוא נוגד חמצון, ואת זה הראו מחקרים. פשוט לאכול יותר עגבניות".

11/07/2025
עגבניות
עגבניות  |  צילום אילוסטרציה
Paris