סנהדרינק

נכנס יין, יצא סוד?

מעדיפים יינות ישראלים או רצים ישר למדף היין מחו"ל? • ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר על יין מסביב לעולם • פרק 60


חמישי שוב כאן, מה שאומר שכדאי לכם להתחיל לסכם את השבוע, להתרגל לעובדה שיש לנו יומיים לפחות של חופש לפנינו, ובעיקר למזוג לעצמו כוס או שתיים. באחריות, כמובן. אז גם היום שבו חברי הפודקאסט 'סנהדרינק', הלוא הם ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר, אל אולפן 103fm וסיכמו את השבוע כמו שרק הם יודעים. עם הרבה שתייה, ועוד קצת. 

אגב, שמעתם על הוויסקי 'מונקי שולדר'? בפתח התוכנית שוחחה השלישייה עם שגריר המותג והמיקסולוג אלעד ברוך מחברת 'Global Wine & Spirits', שסיפר על הוויסקי הנפלא, שממש אסור לכם לפספס. 

ואם כבר שתייה, עבר הפאנל המבוסם קלות לעיתונאית 'מעריב' טליה לוין, שסיפרה על יינות שיסגרו לנו את השבוע בכיף. מהו הסוד של היינות הישראלים לעומת היין המיובא מהניכר? 

רעבים? השף ליאון אלקלעי החליט לשתף אותנו במתכון של ביף וולינגטון, אך בנוסח המזרח התיכון. סקרנים? גם אנחנו. 

מרכיבים:

  • 400 גרם פילה בקר
  • חצי כוס יין אדום
  • כף קמח
  • שתי כפות חמאה קרה 
  • בצק פילאס 

אופן ההכנה:

  • חותכים את הפילה לפרוסות וצורבים במחבת ברזל 
  • מוציאים החוצה ושופכים את היין למחבת 
  • לוקחים את הקמח והחמאה, מערבבים ומוסיפים למחבת
  • עוטפים כל חתיכה בבצק
  • מתבלים במלח ופלפלים
  • שמים בתבנית ומברישים עם חמאה 
  • אופים למשך 6-8 דקות ב־180 מעלות

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

24/07/2025
סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris