סנהדרינק

ג'יני בבקבוק. יין

ניר קיפניס, יאיר גת, טל חוטינר וטליה לוין ('מעריב') סקרו את עולם היין לאורכו ולרוחבו, וחשפו את סודותיו הגדולים • פרק 63


חמישי שוב כאן, מה שאומר ששוב הגיע הזמן למזוג כוסית או שתיים, ולהירגע מסדר היום הקדחתני ושלל המשימות שוודאי לא הספקנו לסמן עליהן וי. אז בהזדמנות נפלאה זו, שבו לאולפן 103fm ניר קיפניס, יאיר גת, טל חוטינר, והפעם גם עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, שחברה אל החברים באולפן לסגירת שבוע מבוסמת למדי. 

אז מה היה על הפרק הפעם, תרתי משמע? חברי הפאנל סקרו את סוגי היינות השונים המוצעים בשוק חדשות לבקרים, ושוחחו על הספקטרום הרחב של היין המיובא אל מול היין הישראלי, על מחירי כוס יין מול מח בקבוק, ויינות מדף בהשוואה ליתר. מצאתם את הבקבוק המתאים עבורכם? ולמה גרם הצ'ייסר של אמצע הפרק? 

בסיום, איך לא, שוחחה החבורה המורחבת עם השף ליאון אלקלעי, שהפתיע במתכון לחזה עוף ממולא בפטריות, בצל וכבדים. 

מרכיבים:

  • שתי חבילות פטריות שמפיניון
  •  200 גרם בצל לבן 
  • 300 גרם כבד עוף חתוך לקוביות
  • מלח 
  • פלפל
  • שתי כפות יין מוסקט 
  • חזה עוף דק 
  • 3-4 כפות חמאה
  • מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  • נשטח את העוף
  • מוסיפים את החמאה למחבת
  • מאדים את הבצל 
  • מוסיפים את הפטריות, היין והכבדים  
  • מתבלים את התערובת עם מלח ופלפל
  • מוסיפים אגוז מוסקט
  • ניתן להוסיף שקדים טחונים
  • מגלגלים את המלית בתוך חזה העוף
  • ניתן לטגן כך או לאחר טבילה בביצה וקמח 

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

21/08/2025
סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris