עת בציר

ניר קיפניס ויאיר גת על הרגע החשוב ביותר בהכנת היין, הלוא הוא בציר הענבים • וגם: על השיפודים שיסדרו לכם את הסופ"ש • פרק 78


חמישי כבר כאן, וזו הזדמנות נהדרת לפתוח את סוף השבוע ברוגע, עם דרינק קטן לידנו. גם הפעם, שבו ניר קיפניס ויאיר גת אל אולפן 103fm, וסיפרו לנו את כל מה שאנחנו צריכים לדעת בגזרת האלכוהול והאוכל. 

ראשית, שוחחו השניים עם היינן יותם שרון, שדיווח לנו על תחושותיו לאחר הבציר, שקורה ממש בתקופה זו. ואפרופו יין, עיתונאית 'מעריב' טליה לוין חברה גם היא לחבורה המבוסמת, וחלקנו עמנו את המלצות היין שלה לסוף השבוע. אתם רושמים? 

למקרה שאתם רעבים כבר, השף ליאון אלקלעי הפתיע את החברים עם מתכון לשיפודי פרגית ברוטב אסייתי שיעשה לכם חשק לחופשה. 

מרכיבים:

  • פרגיות
  • 400 גרם טחינה
  • 9 כפות מיץ לימון
  • 6 כפות חומץ הדרים או חומץ אורז
  • 2 כפות מירין 
  • כף וחצי סויה
  • 3 כפות סוכר
  • טוגראשי 
  • שומשום

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה
  • מברישים את הפרגיות ומשפדים
  • צולים את שיפודים 
  • מפזרים שומשום 

לחיים!

30/10/2025
סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris