סיון כהן

כוכב מישלן נוסף לאייל שני: "זה היה לדעתי נגד כל הסיכויים"

מסעדת 'שמונה' של אייל שני בניו יורק זכתה בכוכב מישלן • שני שיתף בתחושותיו: "שבועיים לפני הטקס קיבלנו הזמנה והייתה לנו הרגשה אולי זה יקרה"


מסעדת שמונה בגריניץ' וילג' בניו יורק ממשיכה להצליח מעבר לים וגורמת לגאווה ישראלית אדירה לאחר שקיבלה פעם נוספת כוכב מישלן. אייל שני, שף בינלאומי ובעלי המסעדה, ביטא את תחושותיו על רקע הזכייה יוצאת הדופן. 

תחילה סיפר שני על תחושותיו סביב הזכייה בכוכב מישלן: "בערך לפני חודשיים לפני הטקס, הם מזמינים את אלו שכנראה יזכו, ואנחנו לא קיבלנו הזמנה, ואמרנו 'זהו, אנטישמיות, אין סיכוי שנקבל', ושבועיים לפני הטקס קיבלנו הזמנה. והלכה השפית שלי אוריאן לשם, וקיבלה".

על הקשיים שישראל והמסעדות שלה חווה בזירה התרבותית הבינלאומית אמר: "זה היה לפי דעתי, כנגד כל הסיכויים. הייתה כתבת של הניו יורק טיימס שרצתה לעשות עלינו כתבה למגזין המישלן, ואמרו לה שהם לא מעוניינים להעלות שום כתבה שמקושרת לישראל. לא מביטים עלינו יפה בעולם, לא אוהבים אותנו בעולם, אנחנו מודרים מהזירה התרבותית. אני מרגיש את זה בצורה פחות פעילה, אבל בתוך הרשתות, בתוך העובדים שלי שנתונים ללחצים של חברים צעירים שלהם שהם פרו פלסטינים, אני מרגיש שזה לא השתנה בינתיים".

לסיום, הרחיב על יחסי מישלן עם משרד התיירות והמציאות הקולינרית בישראל: "מישלן ביקש עזרה ממשרד התיירות, המודל שלהם עובד שהם מקימים פה אופרציה ורוצים שמשרד התיירות ישתתף בזה, כי זה מביא המון תיירים, משרד התיירות שלנו ישנה מלחמה, הנימוק היה שזה מעודד מסעדות לא כשרות וזה לא פניה של ישראל, אז האם מישלן יחזור לפה? אני לא חושב שבזמן הקרוב וזה חבל כי יש לנו את אחת הסצינות הקולינריות הכי מגוונות שיש בעולם. הרשת 'המזנון', חוגגת 15 שנה, אני עושה מסיבה שבוע הבא, שבא אני לוקח את כל הפיתות שעשיתי בעולם ועושה יום אחד שאני מבשל אותם פה בארץ. למשל, סטייק שמושרה 24 שעות במייפל, בטורונטו ואני עושה אותו על גריל פחמים שאני מבריש אותו במייפל, מחכה למייפל שיגיע מקנדה, כי פה בארץ אין אמיתי פה בארץ. ו'מזנון', חדש שאני פותח בטאיוואן".

20/11/2025
אייל שני
אייל שני  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש 90
Paris