ד"ר מאיה רוזמן ממליצה על מתכון לשבת - והפעם: כיצד תוכלו להכין בקלות ספגטי מקישואים? האזינו
מהיר, טעים ודל קלוריות: ספגטי מקישואים של מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית, שיתפה את המאזינים בתוכניתה ב-103FM במתכון לספגטי קישואים.
דוקטור מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב-103FM תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית היא משתפת את המאזינים במתכונים מומלצים, מזינים ובריאים. והפעם, ספגטי מקישואים.
המצרכים למנה אחת:
שני קישואים שמנים וארוכים, כף רסק עגבניות, כפית רוטב פסטו.
אופן ההכנה:
1. קולפים את הקישואים עם קולפן שיוצר פסים ארוכים ("ג'וליאן").
2. מבשלים את הקישואים בסיר קטן עם מים, רוטב העגבניות והפסטו במשך כמה דקות, עד שהקישואים מעט מתרככים, אבל לא יותר מדי.
מקבלים מנה הכוללת 60-70 קלוריות, שיכולה להוות תוספת לארוחה ולא צריך לספור אותה בספירת הקלוריות היומית, כי מספר הקלוריות יחסית זניח.
הערות:
אפשר להכין רוטב עגבניות מעגבניות טריות, אותן טוחנים עם בצל ושום.
מי שלא אוהב רוטב עגבניות יכול לבשל את המנה עם שתי כפות של שמנת לבישול 10% שומן, כמות הקלוריות היא אותה הכמות.