ד"ר מאיה רוזמן

מתכון לסלט כרובית ואפונה בתיבול שמן שומשום ואגוזי מלך

ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון טעים ובריא לשבת


המרכיבים לסלט:

  •          כרובית בינונית
  •          2 פלפלים אדומים
  •          2 גזרים
  •          חצי בצל סגול
  •          כוס וחצי אפונה עדינה
  •          10 חצאי אגוז מלך קצוצים

 

מרכיבים לתיבול:

  •          כף מיונז לייט
  •          כף וחצי שמן שומשום
  •          כפית דבש או כמה טיפות סוכרלוז נוזלי
  •          רבע כפית שום גבישי
  •          מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

  1.       מרתיחים את הכרובית 3-4 דקות עד שהיא קצת מתרככת אבל לא רכה מדי, מסננים ומצננים
  2.       בינתיים חותכים את הפלפלים והבצל לקוביות קטנות, ומגררים את הגזר.
  3.       מבשלים את האפונה כמה דקות או מחממים 2 דקות במיקרוגל.
  4.       חותכים את הכרובית.
  5.       מערבבים את כל הירקות
  6.       מוסיפים את הלימון, השמן, המיונז והתבלינים, מפזרים מעל את אגוזי המלך

 מקבלים סלט צבעוני עתיר ויטמינים A ו-C, שמכיל גם שומנים איכותיים וגם חלבונים.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
10/02/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מתכון לשבת
מתכון לשבת  |  (צילום אילוסטרציה: ingimage)
Paris