ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון טעים ובריא לשבת
המרכיבים לסלט:
- כרובית בינונית
- 2 פלפלים אדומים
- 2 גזרים
- חצי בצל סגול
- כוס וחצי אפונה עדינה
- 10 חצאי אגוז מלך קצוצים
מרכיבים לתיבול:
- כף מיונז לייט
- כף וחצי שמן שומשום
- כפית דבש או כמה טיפות סוכרלוז נוזלי
- רבע כפית שום גבישי
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
- מרתיחים את הכרובית 3-4 דקות עד שהיא קצת מתרככת אבל לא רכה מדי, מסננים ומצננים
- בינתיים חותכים את הפלפלים והבצל לקוביות קטנות, ומגררים את הגזר.
- מבשלים את האפונה כמה דקות או מחממים 2 דקות במיקרוגל.
- חותכים את הכרובית.
- מערבבים את כל הירקות
- מוסיפים את הלימון, השמן, המיונז והתבלינים, מפזרים מעל את אגוזי המלך
מקבלים סלט צבעוני עתיר ויטמינים A ו-C, שמכיל גם שומנים איכותיים וגם חלבונים.
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
10/02/2017
מתכון לשבת  | (צילום אילוסטרציה: ingimage)