לפניכם 4 טיפים חשובים ביותר שד"ר מאיה רוזמן החליטה לשתף אתכם, המאזינים, לקראת חגי תשרי, ושיעזרו לכם לשמור על הגזרה בתקופה עמוסת המתוקים ביותר בשנה.
תפריט מנצח לערב החג: בבוקר, כריך קל עם גבינה וירקות. בצהריים, ביצה וסלט גדול. אחר הצהריים, לפני שיוצאים, כריך קל עם כל ממרח וירקות. בנוסף לכך, שתיה חמה לפני שיוצאים ממלאה ומשביעה. בארוחת החג, אפשר לאוכל את כל המנות - בסך הכל, לא מדובר באוכל משמין. גם את הברכות, גם מרק, גם דג, גם מנת בשר או עוף, ירקות, תוספת מכל סוג. ואפילו קינוח. בכל אלו יחד אפשר להגיע לכמות קלוריות ספירה שלא תגרום לעליה במשקל.
מומלץ לשתולת חצי ליטר מים לפני ארוחת החג - לפי מחקרים, מים לפני ארוחה עוזרים להפחתת כמות הקלוריות שנצרכת בלי ששמים לב.
סדר המנות בארוחה - קודם ירקות וחלבונים, אחר כך תוספות של פחמימות. צריך לזכור שהתפקידים העיקריים של הקיבה זה ללוש את הירקות למחית, וגם לעכל את החלבונים. כשאוכלים ירקות וחלבונים הקיבה עסוקה בתפקידים האלו ותורמת לתחושת שובע ארוכה יותר, מאשר כשאוכלים פחמימות. לכן שווה לחכות עם הפחמימות להמשך הארוחה, תראו שבלי לשים לב הכמות שלהן תרד. וסה"כ הפחמימות הן אלו שתורמות את מירב הקלוריות המיותרות בארוחה.
ממלאים את הצלחת מראש - זה טיפ שנכון לגבי כל הארוחות המשפחתיות ותורם לחיסכון עצום בקלוריות, ברגע ששמים על הצלחת קצת ואז עוד קצת ועוד קצת אין הערכה כמה אכלנו בסוף הערב. וגם, הצלחת נראית לנו ריקה רוב הזמן. ככה אפשר למלא צלחת ענקית וגדושה, ולשבוע מבחינה חשיבתית. רק מלראות בעיניים את הכמות שעומדים לאכול, זה יותר מוגדר ומדוד וגם אם זה הרבה - זה פחות מאשר כל פעם קצת.