ד"ר מאיה רוזמן

האם אכילה בלילה באמת משמינה יותר?

תהה המאזין • ד"ר מאיה רוזמן השיבה: "יש האטה של הגוף בלילה, גם תהליך העיכול יותר איטי"


"אכילת לילה, זה באמת משמין יותר? דהיינו אני אקום באחת בלילה ואוכל פרוסת עוגה, היא יותר תשמין מאשר אם אכלתי אותה בשתיים בצהריים?", תהה המאזין, וד"ר רוזמן הדגישה: "בשורה התחתונה, מה שקובע אם תרד במשקל או תעלה במשקל, זה כמה קלוריות אכלת ב־24 שעות לעומת כמה קלוריות שרפת באותן 24 שעות. לדוגמא, אם אתה לא אוכל כלום כל היום, והדבר היחיד שאכלת זה בשתיים בלילה, ברור שלא תשמין מזה. מה שמשנה זה הסך הכול במשך היום".

עוד הבהירה כי "בלילה הגוף שורף פחות, גם אלו שכן עובדים בלילה או ערים מסיבות אחרות, מערכת העיכול פועלת יותר לאט, הכול פועל יותר לאט, יש האטה של הגוף בלילה, גם תהליך העיכול יותר איטי. היו מחקרים שהראו שבלילה תהליך העיכול מבזבז פחות קלוריות מרוב שהוא איטי, חמישה אחוזים פחות קלוריות. זה יותר משמין, ההבדל קיים אבל לא משמעותי".

זה מיניאטורי? כדאי להתמקד בדברים אחרים?
"כן. אכילת לילה זה דבר שחייבים להוריד אותו, זה הרגל לא טוב. לא לאכול בלילה. אם אתה אוכל ארוחת ערב שהיא מאוד כבדה לעיכול - לפחות שעתיים לפני השינה. אבל אם אתה הולך לישון מאוחר ואתה רעב נורא, אם תאכל משהו קטן בשביל לא להיות רעב זה בסדר, אבל לא להעמיס בלילה. אכילת לילה היא גרועה", סיכמה רוזמן.

עריכה: ירדן חדד

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
30/12/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris