ד"ר מאיה רוזמן

על קולגן, שמעתם?

ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת המיתוס השבועית לחלבון הכי נפוץ בגוף האדם • היא הסבירה כיצד הוא מסייע לעור ולשרירים, ועל הדרך בה הגוף מייצרו


כמדי יום שישי, ד"ר מאיה רוזמן שבה אל פינת המיתוס על מנת לנפץ לכם את כל המחשבות המוטעות. והפעם: מה זה קולגן ולמי חסר קולגן בגוף? "הוא החלבון הכי נפוץ בגוף שלנו. הוא מהווה לא פחות משליש מכל החלבונים שמהם אנחנו בנויים, וכשמדובר בעור הפנים - 80% מהחלבונים בעור הם קולגן", הבהירה המומחית תחילה.

"הגוף מייצר קולגן, כי הוא רקמת החיבור בין התאים בעור, הוא הרצועות והגידים, וגם הסחוס. הגוף מייצר קולגן בהתאם לכמות שהוא צריך, והחל מגיל 30 בערך, יש ירידה בכמות הקולגן שנוצר. חלבון זה משולב בדרך כלל עם עוד חלבון שנקרא אלסטין, שנותן לעור ולשאר הרקמות את האלסטיות שלו".

עוד הוסיפה כי "הקולגן הוא חלבון פשוט מאוד, שהגוף מייצר בקלות מחלבונים אחרים אותם אוכלים במזון. אם התזונה לא נכונה וחסר חלבון בתפריט, אז אין לגוף ממה לייצר את הקולגן, כמו שאין לו ממה לייצר את השרירים, את מערכת החיסון, את השיער, ושאר רקמות הגוף. חוסר בוויטמין C גורם לירידה בייצור קולגן, ולכן אם לא אוכלים מספיק ירקות טריים זה גורם לעור חלש ולקמטים מוקדם יותר ממה שצריך".

האם נטילת קולגן יכולה לעזור למניעת קמטים או מניעת נשירת שיער? "סביר להניח שלא. אכילה מאוזנת זה כל מה שצריך. ספק רב האם קולגן שנצרך ישירות כתוסף יכול לשמש את הגוף לבניית רקמות חיבור בעור", הבהירה לבסוף.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
28/04/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"אכילה מאוזנת זה כל מה שצריך"
"אכילה מאוזנת זה כל מה שצריך"  |  צילום: ingram images
Paris