כמדי שבוע הביאה ד"ר מאיה רוזמן את פינת המיתוס והפעם: האם ופלים ללא סוכר עדיפים בזמן סוכרת? "התשובה החד משמעית היא: לא", אמרה והוסיפה, "האם ופלים אלו מתאימים לדיאטה? גם לאאאא".
המשיכה והסבירה שלוש עובדות פשוטות על המוצר הדיאטטי, "ופלים ללא סוכר אמנם לא מכילים סוכר אבל הם מכילים קמח לבן שאינו מתאים בסוכרת ומקפיץ את רמות הסוכר בדם. ופלים ללא סוכר מכילים שומנים לא איכותיים שמגדילים דלקתיות בגוף ומחמירים סיכון למחלות כלי דם, מחלות לב וגם סוכרת. ופלים ללא סוכר מכילים מספר קלוריות דומה מאוד לוופלים רגילים. אין הבדל משמעותי בעיקר כשמתסכלים פר יחידה אחת".
אז מהם התחליפים הראויים? "מתוקים שמתאימים לסוכרת הם כאלו שמכילים דגנים מלאים בלבד (כמו קמח מלא, או שיבולת שועל), עם שומנים איכותיים בלבד וממתיקים מהסוג שאינו מזיק לגוף: מלטיטול זה בסדר גמור, גם סוכרלוז וסטיביה".
עוד אמרה: "בדיאטה – בלי קשר לסוכרת, אין בעיה לשלב גם ופלים רגילים אם זה מה שבוחרים כנשנוש ביניים, כן כאלו עם סוכר. אבל יש כמובן עוד המון נשנושים מתוקים יותר טעימים ועם ערך בריאותי גבוה. עוגיות שיבולת שועל, שוקולד מריר ללא סוכר, פירות/תמרים עם אגוזים. לדעתי חבל לבזבז קלוריות על ופלים שרק מזיקים לבריאות ולא תורמים לנו כלום – אם יש אופציות טובות יותר".