ד"ר מאיה רוזמן

"אולי עדיף לא לספור פשתן בתור חלבון?"

ד"ר מאיה רוזמן חשפה מחקר שערכו על מנת לבחון פעילות של חלבון פשתן לעומת חלבון רגיל, והתוצאות? מפתיעות במיוחד


כמדי שבוע, ד״ר מאיה רוזמן חשפה מחקר מעניין במיוחד שידייק לכם את תפריט הדיאטה. והפעם: מה קורה אם מעשירים את התפריט בחלבון עם ביסקוויטים שעשויים עם חלבון פשתן?

"במחקר ניסו למצוא דרך להעשיר את כמות החלבון בקרב אנשים שאוכלים בעיקר פחמימות", סיפרה. ״נתנו להם לאכול כל יום 150 גרם ביסקוויטים (זה המון, בערך שישה ליום) שמועשרים בחלבון פשתן. עשו להם בדיקות דם ושתן והערכת חלבון בגוף, אבל התוצאות הראו - שבגלל שחסרה בחלבון הפשתן חומצה אמינית אחת (ליזין), הגוף פירק את החלבון לאנרגיה ולא השתמש בו לבניית שרירים".

עוד שיתפה: "המסקנה שלי לפחות היא שאולי עדיף לא לספור פשתן בתור חלבון? שאלה שכדאי לבדוק אותה בהמשך כי יש הרבה שאוכלים לחם פשתן כלחם חלבון".

בהמשך, ציינה: "אם כבר דיברנו על לחם פשתן, צריך מאוד לשים לב שיש הרבה לחמים קנויים כאלו שמכילים הרבה גלוטן - כחלק מן החלבון. הגלוטן הוא חלבון חיטה שאינו נחשב לחלבון איכותי, אינו יכול לשמש את הגוף לצורך בניית השרירים בשום אופן ולכן אין לספור אותו במסגרת החלבון היומית ולדעתי גם לא בכל מוצרי ה'פרו' מועשרי החלבון בהם כן סופרים אותו כמו פתיתים 'פרו', פיצה 'פרו', וכאמור גם לחמי פשתן מסוימים".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
12/05/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מאיה רוזמן
מאיה רוזמן  |  צילום: סיון שחור
Paris