ד"ר מאיה רוזמן

כיצד נצרוך ויטמין A בצורה הטובה ביותר?

ד"ר מאיה רוזמן חשפה מחקר שהוכיח כי אכילת ביצה יחד עם ירקות עוזרת לספיגה רבה יותר של הוויטמין החיוני, מאשר כשאוכלים ירקות עם שמן • פינת המחקר


ד"ר מאיה רוזמן שבה לפינת המחקר על מנת לבדוק ולשתף האם צריכת ביצים תורמת לספיגת ויטמין A מהירקות. תחילה, הסבירה: "ויטמין A הוא ויטמין מסיס שומן. כלומר, הוא נספג לגוף בצורה יותר טובה אם משלבים את צריכתו עם שומן. בירקות הוא נמצא בעיקר בגזר, בטטה, דלעת, ובכתומים אחרים - ובצורה זו הוא נקרא 'בטא-קרוטן'".

עוד ציינה כי "בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק שאלה משתתפת האם חשוב להוסיף כפית שמן או כף טחינה לסלט או שאפשר לוותר על זה ולחסוך קלוריות? מצאתי מחקר שבדק את הנושא לעומק - האם צריך להוסיף שמן לסלט אם הארוחה כוללת כבר ביצה? הרי החלמון הצהוב של הביצה מכיל שומן, וגם שומן זה טוב לספיגת הוויטמין".

"במחקר נתנו ל־16 משתתפים ארוחה שכוללת סלט, או עם כפית שמן קנולה או סלט עם ביצה קשה", אמרה. "לפי בדיקות דם שערכו למשתתפים כמה שעות לאחר הארוחה, כמות ויטמין A שנספגה לגוף היתה גבוהה יותר בארוחה שהכילה ביצה, לעומת ארוחה ללא ביצה אך עם שמן".

"מסקנת החוקרים היא שחלמון הביצה מזרז ספיגת קרוטנואידים (ויטמין A צמחי) ולכן כדאי לשלב ביצה עם הארוחה", סיכמה.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
19/05/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: ingram images
Paris