כמדי שבוע הביא ד"ר מאיה רוזמן את פינת המחקר והפעם בדקה הדוקטור הרגלי אכילה שמשפיעים על הזיכרון שלנו: האם יש כאלו?
"בתוכנית הזכרתי מרכיבי מזון שמשפיעים על הזיכרון, אבל מחקרים שבוצעו שנים האחרונות התייחסו גם לשעות ארוחות ולהרגלי האכילה. מבחינת הרגלי אכילה, לפי מחקרים אלו - אכילת ארוחת בוקר בפני עצמה משפיעה מאוד על הזיכרון", סיפרה ד"ר רוזמן, והוסיפה: "מסתבר שילדים ומבוגרים, שאכלו ארוחת בוקר הצליחו יותר במבחנים ובייחוד במבחני זיכרון בהשוואה לאלו שלא אכלו".
עוד אמרה: "אבל החוקרים המשיכו הלאה ולא הספיק להם הנתון שמדבר על ארוחת בוקר באופן כללי. כשבדקו מה השפיע על הזיכרון בארוחה, זה בעיקר קפאין שמבטל את העייפות ומשפר את היכולת לקלוט נתונים, וגם: סוכר, כי המוח מפיק אנרגיה כמעט רק מסוכר".
לדבריה, "שימו לב: צריכת סוכר היא רק כשמדובר בטווח הקצר בלבד (נניח שעה אחת וזהו). מאכלים או שתייה עם סוכר, מגדיל את היכולת לזכור פרטים כמו מילים או מספרים, וגם גורם לתגובה מהירה יותר. בטווח הארוך צריכת סוכר בכמויות גדולות רק מזיקה למוח".