ד"ר מאיה רוזמן

הפרי שיכול להפחית בצקות ונפיחות בגוף

ד"ר מאיה רוזמן פתחה את תוכניתה בחשיפת תכונותיו וערכיו התזונתיים של האבטיח, הפרי הקיצי שכולנו אוהבים ובהחלט יכול להיכנס לתפריט הדיאטה שלנו


כמדי יום שישי, בשעה 12:00 בדיוק, ד"ר מאיה רוזמן שבה לאולפן 103fm, על מנת לעשות סדר בכל עולם הדיאטה והתזונה הנכונה. את פתח התוכנית היא הקדישה לחשיפת הפרי שיכול להפחית בצקות ונפיחות בגוף.

"הוא חשוב לראייה ולעור שלנו, מכיל פחות קלוריות מפירות אחרים", אמרה המומחית, והבהירה כי מדובר באבטיח. עוד ציינה כי "כמו בכל הפירות, גם באבטיח יש סוכר וצריך לשים לב לכמויות", ומנתה חמישה יתרונות של הפרי הקיצי: 

1. באבטיח יש פחות קלוריות בהשוואה לפירות אחרים, כך שאפשר לאכול כמות גדולה יותר ממנו – מנת פרי של אבטיח היא שלוש כוסות של קוביות אבטיח, כ-300 גרם.

2. כדי לעכב את ספיגת הסוכר מן האבטיח אפשר לצרף אותו למזון אחר שמכיל שומן או חלבון. למשל הצירוף האהוב של אבטיח עם בולגרית - מושלם מבחינה זו.

3. האבטיח עשיר בסיבים תזונתיים, ולכן מנת אבטיח (שלוש כוסות) תשביע יותר מאשר שורה של שוקולד למשל, באותו מספר קלוריות.

4. האבטיח הוא אחד הפירות העשירים ביותר בליקופן - אחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר שיש, שנלחמים במחלות כולל סרטן, ואף עוזרים למניעת קטרקט.

5. אחוז המים הגבוה באבטיח גורם לכך שהוא יכול להיספר במסגרת הנוזלים היומית שלנו. עוזר להרוות את הגוף, מונע התייבשות, וחשוב למראה הרענן של העור.

ולבסוף, סיכמה: "אחד היתרונות החשובים ביותר שלא ממש מדברים עליו - לאבטיח יש השפעה משתנית, הוא עוזר לנו להיפטר מעודפי נוזלים בגוף, ועוזר להפחתת תחושת נפיחות. עוד בתקופתו, הרמב"ם המליץ על האבטיח למטרות אלו וגם לעיכול תקין, ועד היום האבטיח נחשב לאחד המזונות הבולטין בתחום משק הנוזלים בגוף".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
16/06/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיון שחור
Paris