ביצה, הפתעה

מה עדיף לאכול - את חלבון הביצה או את החלמון? • ד"ר מאיה רוזמן עם כל האמת על הרכבן התזונתי של הביצים • פינת טוב לדעת


ביצים הן חלק מאוד חשוב מהתצרוכת היומית שלנו, בין אם אנחנו מעדיפים ביצת עין, חביתה או אפילו מקושקשת. אך מה יותר בריא? חלבון הביצה או החלבון? שאלה מצוינת. במסגרת פינת טוב לדעת, צמצמה ד"ר מאיה רוזמן את חוסר הוודאות בנושא. 

"זו שאלה מעולה כי הרבה חושבים שהחלבון יותר בריא ובדיוק ההפך - כל הערכים התזונתיים נמצאים בחלמון. למרות שבחלמון נמצא גם כל הכולסטרול, היום יודעים שכולסטרול זה אינו אחראי ישירות ובאופן בלעדי למחלות לב ולהסתיידות עורקים, ולכן ממליצים היום על צריכת ביצה אחת ליום, וחלק אפילו מעיזים כבר להמליץ על שתיים", אמרה. 

עוד הוסיפה כי "בחלמון הביצה יש קצת יותר חלבונים, ואילו בחלמון יש ברזל, אבץ, ויטמין B12 וגם לציטין החשוב לזרימת דם תקינה ומונע מחלות לב. בחלבון יש רק מים וחלבונים, וכמות החלבונים קצת יותר נמוכה מאשר בחלבון, וגם מעט מאוד קלוריות – כ־17 קלוריות לחלבון אחד, ולכן אפשר להגדיל חביתה אם עושים ביצה אחת שלמה ועוד חלבון אחד או שניים בלי תוספת משמעותית של קלוריות". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
15/03/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: יח"צ סיון שחור
Paris