פרופ' רפי קרסו

הרופא של המדינה
שישי ב־13:00

תוכנית הרדיו של פרופסור רפי קרסו היא שליחות. בכל שישי בצהריים הוא כאן כדי לענות על כל שאלה שמעסיקה אתכם בנושאי בריאות הגוף והנפש. 

יש לכם שאלות לרופא של המדינה? טלפנו ל־0552-103-103 או שילחו הודעת ווטסאפ למספר 054-70-103-70.

  1. יום שישי
    16.05.25
    -
    פרופ' רפי קרסו - תוכנית בריאות
    הניתוח שישפר את איכות החיים
    המאזינה (47) סובלת מפוליפים באף: "הם גדולים מאוד. ממש רואים אותם" • פרופ' רפי קרסו: "אני חושב שאין ברירה אלא לנתח"
    16/05/2025
    פרופ' רפי קרסו - תוכנית בריאות
    מהי איסכמיה?
    פרופ' רפי קרסו למאזינה (72): "זהו מצב שחמצן לא מגיע מספיק לאיבר. אם הוא לא מגיע מספיק ללב, יש איסכמיה לאזור מסוים בלב"
    16/05/2025
    פרופ' רפי קרסו - תוכנית בריאות
    החמרה במצב צפיפות העצם
    המאזינה (74): "בבדיקת אולטראסאונד המדדים הם בתחום האוסטאופניה. במשך שנתיים יש החמרה" • פרופ' קרסו: "יש לפנות לאנדוקרינולוגית"
    16/05/2025
    הקשר בין סוג המאכלים בהיריון להפרעות קשב ואוטיזם
    פרופ' קרסו: "אימהות שבחודשים הראשונים אכלו יותר ג'אנק פוד, השכיחות של הילדים עם הפרעות קשב ואוטיזם הייתה גדולה יותר מאלו שאכלו יותר בריא"
    16/05/2025
    המאזינה (76): "הכל איטי אצלי, גם החשיבה"
    עוד שיתפה כי היא סובלת מבעיות בהליכה: "לאחרונה זה מתגבר ואני מרגישה ראש כבד, כאבים ואי יציבות" • פרופ' קרסו איבחן
    16/05/2025
    "סטרס יכול לגרום לכיחכוח בגרון"
    פרופ' קרסו למאזין (77) הסובל כבר מספר חודשים: "כיחכוח בגרון יכול להיות סוג של 'טיק'. יכול מאוד להיות שהבעיה שלך היא תוצאה של מתח"
    16/05/2025
    לנתח או להמתין?
    המאזינה (83) נפלה ונחבלה לפני מספר שבועות: "בסיטי מצאו שחוליה L1 עם שבר דחוס ו-D10 רק סדוקה" • פרופ' קרסו הציע לא לחשוש מהניתוח שהוצע לה
    16/05/2025
    פרופ' רפי קרסו - תוכנית בריאות
    טיפול בגלי רדיו RF
    פרופ' קרסו: "אלו גלים שיוצרים אנרגיה. המכשירים ממירים אותם לטמפרטורה. מחדירים את האנרגיה לעצב והיא צורבת את עטיפת העצב ומנטרלת אותו"
    16/05/2025
    פרופ' רפי קרסו - תוכנית בריאות
    המאזין: "הרגשתי שמשהו לא בסדר עם העצמות שלי"
    המאזין (75) נבדק ואובחן עם אוסתאופורוזיס • פרופ' קרסו: "בגיל 75 יש שינויים ניווניים בעמוד השידרה. השינויים שיש לך הם נורמליים לגיל"
    16/05/2025
    התאוששות מאירוע מוחי
    המאזינה על בעלה (77): "הדיבור שלו הוגדר כאפאזיה" • פרופ' קרסו: "מניח שלשוב לדבר כמו קודם הוא לא יוכל, אבל יש סיכוי טוב שזה ישתפר"
    16/05/2025
    חוששת שהרשתית תיפגע
    המאזינה (88) שעברה בעבר ניתוחי גלאוקומה וקטראקט: "נשאר לי קטראקט משני. ומשכתי את זה עד היום. הלכתי לבדיקה ויש הרעה בשדה הראייה"
    16/05/2025
    פרופ' רפי קרסו
  2. יום שישי
    09.05.25
    +
  3. יום שישי
    25.04.25
    +
  4. יום שישי
    11.04.25
    +
  5. יום שישי
    04.04.25
    +
עוד קטעים

יש לנו מה להגיד על פרופ' רפי קרסו

רפי קרסו הוא פרופסור למדעי המוח ולמערכת העצבים במחלקה לפסיכולוגיה שבאוניברסיטת בר אילן. הוא מלמד סטודנטים לרפואה ולפסיכולוגיה, לנוירולוגיה ולמדעי המוח כבר יותר מ־35 שנים. קרסו הוא בעל תואר מוסמך ובעל דיפלומה בנוירולוגיה מטעם בית הספר ללימודי המשך ברפואה של אוניברסיטת תל אביב, בעל מומחיות מלאה בנוירולוגיה בארץ ובעיכוב תהליכי הזדקנות ('אנטי־אייג'ינג') בארה"ב. כמו כן מנהל פרופ' קרסו שתי מרפאות פרטיות בת"א - האחת לטיפול בכאב, והשנייה לאנטי-אייג'ינג - תחומים שבהם הוא נחשב לאחד המומחים המובילים בארץ.

כאשר היה בן 14 כבר תירגל שימוש בהיפנוזה והמשיך בעשותו כך גם במהלך שירותו הצבאי, מה שהעניק לו את הכינוי 'החייל המהפנט'. שנים לאחר מכן, בהיותו יושב-ראש האגודה הישראלית להיפנוזה קלינית ומחקרית, היה מיוזמי חוק ההיפנוזה בישראל, חוק המאפשר רק לרופאים, רופאי-שיניים ופסיכולוגים לעסוק בתחום. כשהיה סטודנט מימן את לימודיו בעזרת שתי עבודות במקביל, אחת מהן כמהפנט (העבודה השנייה, אגב, הייתה מופעי קוסמות).

פרופ' קרסו הוא חובב מושבע של מוזיקה ושל אוכל, ובעבר אף שימש כמבקר מסעדות של תחנת הרדיו 'קול הדרך לעסקים' וכתב בעיתונות בנושאי אוכל. לאחר סיום משימה זו, גזר על עצמו דיאטה והשיל שלושים ק"ג. כיום מגיש פרופסור קרסו פינה קבועה של ביקורת מסעדות בתוכניתה של איריס קול ב־103fm.

פרופ' רפי קרסו הוא יליד שנת 1945, נשוי לנימה, מתרגמת ומספרת סיפורים, אב לרוני, טל, מיכל ונועה, וסב לגיא, יותם, יעל, גליה, נועם, עופרי, אוריה, נעמי, גוני, תלמה ועמליה. נוסף על עיסוקיו ברפואה ובתקשורת, עוסק קרסו בפיסול, ופסלי החוצות שלו מקשטים מקומות שונים בארץ כמו מוזיאון תפן, מכללת וינגייט וערים רבות כגון חדרה, כפר סבא, אשדוד ונתניה.

בתוכניתו הוותיקה ב־103fm דואג לספק לכל מאזין שפונה אליו עצה מקצועית ברגישות ומסירות האופייניים רק לו. פרופסור קרסו מתייחס לכל פנייה שמגיעה אליו ברצינות תהומית, שוקל בכובד ראש את תשובותיו ומקפיד לתת לכל מאזין את מלוא תשומת הלב ואת העצה הרפואית הטובה ביותר. רבים רואים בפרופסור קרסו מושיע של ממש, שבזכות העצה הטובה שהעניק להם חייהם השתנו לטובה עד ללא הכר.