מאזינה בת 18: "מהם נזקי הבולימיה?" אולגה: "אני מבקשת ממך, טפלי בעצמך!"

המאזינה, שגורמת לעצמה להקיא אחרי ארוחות גדולות ומתקשה להיגמל מההרגל, שואלת על נזקיה של מחלת הבולימיה - אולגה: "כשאת מקיאה את בעצם עושה לעצמך כוויות כל הזמן"



בולימיה זו מחלה, זו סוג של תופעה שלא קל לטפל בה, אבל מצד שני לבולימיה יש טיפול תרופתי שלא קיים לאנורקסיה. זה אומר שיש אור בקצה המנהרה. אני מעדיפה שתטפלי בזה ולא תגרמי לעצמך לנזקים כאלו. כשאת מקיאה, הנזק העיקרי הוא שאת מעלה את התוכן החומצי מאוד של הקיבה לתוך הושט וחלל הפה, שלא סובלים חומצה. זה כמו שריפה כל הזמן, את עושה לעצמך כוויות. אם ההקאות מאוד שכיחות אז זה יכול בעצם לעשות כיבים גם בתוך הושט, וגם לפגוע בחלל הפה. גם לשיניים יש נזק, החומצה יכולה לגרום לנשירה. את עלולה לאבד את השיניים שלך. אחת הפעמים הראשונות שפגשתי בחורה בולימית, הייתה אצלנו בבית חולים, ולא הייתה לה אף שן בפה. אני מבקשת ממך שתטפלי בזה, זה הכול. ככה לא יהיו לך נזקים. חוץ מזה שזו הרגשה, שאני לא צריכה לספר לך עליה, זו הרגשה מאוד לא נעימה.

אילוסטרציה

אם יש אפשרות שתתחילי לאכול באופן מודע כל שעתיים, זה יהיה מעולה כי אז לא יהיו לך ארוחות גדולות ותוכלי לצאת מהמצב הזה. אם את לא רוצה לגרום לנזקים, בבקשה תלכי לייעוץ ותקבלי עזרה כי לבד קשה להתגבר ובמיוחד בדברים שאת חושבת שאין לך שליטה עליהם. היום הפרעות אכילה זו לא בושה, יש הרבה מאוד בנות וגם בנים שסובלות וסובלים מהבעיה הזאת. היום זו בעיה מוכרת ואם את באמת רוצה להימנע מהנזקים האלו תלכי לטיפול. זה ממש מתבקש. זו לא בושה, תימנעי מלהגיד 'לא נעים לי', כי את מצילה את החיים שלך, את הבריאות שלך, את הצורה שלך. זה יכול לגרום לאיבוד שרירים, לכאבים בשרירים, לבעיות בפוריות, אם פעם תרצי להיכנס להיריון. זה לא פשוט. ואת לא תרצי בגיל 20 לשים שיניים תותבות.

להגיד 'מחר-כך' זה לא עובד. זו או עכשיו או לעולם לא. אם את רוצה להשיג משהו בחיים או שאת עושה את זה או שאת לא עושה את זה. את רוצה להיות מסכנה ולא בריאה אז זו בחירה שלך, אבל אם את באמת רוצה לשפר את עצמך, לאהוב את עצמך, להתגבר על עצמך, תעשי את זה כבר. תתקשרי אליי ותגידי שקבעת תור! אני מאוד אשמח לשמוע שנכנסת לטיפול ושמצבך השתפר. זו מחלה שניתנת לטיפול באופן חד משמעי!

21/06/2013

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris