המאזינה בת ה-75 מרגישה שב-10 השנים האחרונות יש לה בעיית יציבות שמפריעה לה לנהל אורח חיים תקין - מהן עצותיו של פרופסור קרסו?
למרות כל אמצעי הזהירות שאת נוקטת, סיפרת לי שגם במטבח נתקלת במשהו ונפלת - אז צריך לשים לב, ויש לך מזל גדול שלא שברת את צוואר הירך. דבר שני, אני מציע לך ללכת לנוירולוג שיבדוק אם יש הפרעות בשיווי משקל וגם לרופא אף אוזן וגרון. אבל הדבר הכי חשוב הוא לבקש שיפנו אותך לפיזיותרפיה של שיווי משקל - כן, יש דבר כזה. אני מלמד את המטופלים שלי איך לעמוד על רגל אחת - הרי מה יקרה אם תנסי לעמוד על רגל אחת? מיד תפלי. לכן צריך ללמוד את זה ובכל גיל אפשר לשפר את היציבות של שיווי משקל. ברגע שאנשים מעל גיל 60 מבצעים תרגילי לשיווי משקל - היציבות שלהם משתפרת. אלו תרגילים מאד מומלצים שאפשר לעשות בבית.
אז אמרנו שצריך לעשות בדיקות נוירולוגיות וגם בדיקות אף אוזן וגרון לראות מה הסיבה לחוסר האיזון. לפעמים יש סיבות להפרעות בשיווי המשקל שהן ברות טיפול ולפעמים אלו סיבות שהן לא ברות טיפול - ואז צריכים להיזהר. אבל אם אנו יודעים שאפשר לאזן ולטפל בך אז כדאי לאבחן. לפעמים יכול להיות גם מצב התחלתי של פרקינסון, שלא צריך לפחד ממנו, כי עד שיהיה פרקינסון זה יהיה רק עוד חמש-שש-שבע ואפילו 18 שנים, אבל בשלבים הראשונים של פרקינסון אחת האבחנות היא הפרעה בהליכה והפרעה בשיווי משקל. לכן מאד חשוב לעשות את כל הבדיקות שמניתי כדי לקבל אבחנה נכונה.