יאיר הס, סמנכ"ל ודובר אגודת ה.ל.ל (האגודה ליוצאים בשאלה), מספר על הפרסום באתר 'בחדרי חרדים' שלפיו אדם מטעם אגודת ה.ל.ל מתקשר לחרדים ומנסה לשכנע אותם לחזור בשאלה - האם יש אמת בפרסום?
אתמול (א') פורסמה באתר האינטרנט 'בחדרי חרדים' ידיעה מוזרה אודות ניסיון של אגודת ה.ל.ל להחזיר תלמידי ישיבות חרדים בשאלה. על פי הידיעה שפורסמה באתר החרדי, אדם מטעם האגודה פנה לאברך מסוים וקבע עימו פגישה על מנת שיוכל לחשוף אותו לעולם החילוני "הטמא" ולהחזיר אותו בשאלה.
חברי אגודת ה.ל.ל שראו את הפרסום המוזר לא הבינו במה מדובר. לטענתם פעילי העמותה אינם פונים מיוזמתם אל צעירים חרדים אלא בדיוק להיפך- צעירים שמחפשים דרך יציאה מהעולם החרדי הם אלו שפונים לחברי האגודה על מנת שיסייעו להם למצוא את דרכם בעולם החדש והזר עבורם. יאיר הס, סמנכ"ל ודובר האגודה סיפר "היה ממש משעשע לשמוע את הסיפור אתמול, אנחנו מכירים את האגדה האורבנית הזו מהחבר'ה שנמצאים אצלנו, זו אגדה על העמותה שמתרוצצת בישיבות. עד עכשיו באתר 'חדרי חרדים' המדיניות הייתה שעדיף שלא לדבר על הילל ולכן התפלאתי לראות את הידיעה".
יאיר הס, יחד עם חברים נוספים באגודת ה.ל.ל, החליטו לחקור את מקור הידיעה. חיטוט מהיר באתר גרם להם להבין מהיכן נבע הפרסום השקרי "כששמענו את הסיפור ניסינו לבדוק במה מדובר. חשבנו שמדובר במישהו שפנה אלינו, התחרט והלך מהר לראשי הישיבה וסיפר להם, אבל לא מצאנו סיפור כזה בכל הרשימות שלנו. כשבדקנו בתגובות באתר התברר הסיפור האמיתי- מישהו חמד לצון והתכוון לעבוד על חברו לישיבה. הוא קבע איתו פגישה בבית קפה ואמר שהוא מבית הילל אבל במקום לפגוש את אותו תלמיד שהתכוונו למתוח הגיעו לבית הקפה המשגיח וראש הישיבה שבאו לפגוש את נציגי בית הלל".
על פי נתונים שחשף הס, כמות המצטרפים לעמותה שמסייעת לאלו שרוצים לעזוב את החברה החרדית, עולה מידי שנה- "בשנה שעברה הצטרפו 130 יוצאים בשאלה, השנה הולכים להתקרב ל-200 מצטרפים חדשים. שיעור הבנות עולה מקרב האוכלוסייה וגם באופן כללי, לפני 5 שנים היה מדובר על 20% בנות שהצטרפו ועכשיו מדברים על 30% שמצטרפות לעמותה".
אחרי שהפריך את האגדה האורבנית שמתרוצצת ברשת דיבר סמנכ"ל אגודת ה.ל.ל על החשיבות של פעילות העמותה "התנועה בן ייאוש לתקווה, בין העובדה שבונים לי את כל העתיד מראש- להמשיך לשבת בישיבה ולהמשיך ללמוד תורה ולהתחתן וללדת 10 ילדים, יש אנשים שאומרים לעצמם אני לא רוצה את זה, זה לא מה שאני מחפש לעשות בחיים שלי, ואז מתחילים לחשוב איך אפשר לצאת מזה ומה יכולים לעשות. לשם כך נועדה העמותה".