המאזינה שואלת על החיסון המוחלש ועל הדרך שבה הוא עלול להשפיע על סבתם של הילדים שחולה בסרטן
אני אענה על שאלתך באופן כללי, כי את התשובה הספציפית לגבייך ולגבי אמך רק הרופאים שלה ורופא הילדים שלך יכולים לתת - ואני אסביר לך למה: יש חיסון מומת וישנו חיסון חי-מוחלש - החיסון המומת לא מדבק ולא כלום, זהו חיסון שלוקחים תא מת - וירוס מת, חלקים ממנו, ויוצרים חיסון נגד המעטפת שלו. אבל כדי לקבל חיסון מושלם והרבה יותר טוב יצרו את החיסון המוחלש - וחיסון מוחלש כשמו כן אכן מוחלש, אבל אנשים עם מערכת חיסון חלשה מאוד יכולים לחלות ממנו. לחלות ממנו זה לא אומר להיות משותקים, אבל יש אפשרות מאוד מאוד נמוכה לחלות במקרה שהמערכת החיסונית שלהם לגמרי לגמרי לא פעילה, אז יש סיכון מסוים, קטן תיאורטי. בדרך כלל גם את הסיכון הזה לא לוקחים במקרים אלו.
גם לנשים בהריון - כלומר לילדים של נשים בהריון, אנו לא ממליצים לקבל את החיסון הזה וגם לילדים שנמצאים בסביבה עם אנשים בעלי מערכת חיסון מדוכאת. אבל צריך לברר לגבי כל מקרה באופן ספציפי, כי יש אנשים שמקבלים כימותרפיה במינון גבוה, ויש כאלה במינון נמוך, כלומר חייבים לבדוק את זה מול הרופא המטפל.
חשיבות החיסון לכל האוכלוסייה
וכיצד זה משפיע על הילדים עצמם, אם הם מקבלים רק את החיסון המומת - יש לקחת בחשבון שאין 100 אחוז. הרי מה היתרון בחיסון המוחלש - מדובר בוירוס לא אלים כל כך, עובדה שבבדיקת מי ביוב אפשר להבחין האם יש את הוירוס המומת או המוחלש של החיסון לעומת הוירוס האלים. הרי במי ביוב יש כל הזמן וירוס מומת של פוליו ואנו יודעים לזהות אותו - בפעם האחרונה מצאו את הוירוס האלים והפעיל במי הביוב, אבל ברוך השם אף אחד לא חלה כי זה בגלל שרוב האוכלוסייה מחוסנת.
לצערי יש הרבה מאוד אנשים שמחליטים לא לחסן את הילדים שלהם ואני חושב שזו החלטה לא טובה, גם בשביל הילדים וגם בשביל האוכלוסייה כולה. לסיכום צריך לזכור שאין 100 אחוז ורפואה זה לא מדע מדויק.