טפסר משנה שלמה שניידר, קצין חומ"ס (טיפול בחומרים מסוכנים) ארצי בשירותי הכבאות, מדבר על הסכנות הטמונות בשימוש בחומרי הדברה ועל הנהלים בתחום
אפרת קורמן
בעקבות ההרעלה הטרגית שהתרחשה אתמול (ד') בירושלים, אמר טפסר משנה שלמה שניידר, קצין חומ"ס (טיפול בחומרים מסוכנים) ארצי בשירותי הכבאות, כי חומרי הדברה הם מכווני מטרה: "לכל סוג של מזיק משתמשים בחומר הדברה משלו. חומר ההדברה הספציפי הזה לא נועד לטיפול בבתי מגורים אלא נועד לטיפול במקומות שמחזיקים בהם מזון כמו ממגורות של חיטה וקמח".
לדבריו, יש חלוקה של רעילות בדרגות 0-4: "הגז הספציפי הזה מוגדר בדרגה 4 כלומר, כמויות מאוד קטנות ממנו הן קטלניות. אסור להשתמש בו בבתים פרטיים. החומר הזה מגיע בדרך כלל בטבליות שיש בהן חומר המשחרר גז הנקרא 'פוספין', וכשהגז הזה נמצא במצב הטבעי שלו הוא רעיל ודליק מאוד".
טפסר שניידר ציין כי על הציבור לדעת, שלמדבירים אמנם יש היתר הדברה, אך ההיתר הזה אינו כוללני: "יש מדביר שרשאי להדביר מכרסמים, יש מדביר שרשאי להשתמש באידוי כמו השיטה שהשתמשו בה אתמול ויש הדברות רגילות".
עוד הוסיף: "צריך לדעת אם המדביר הוא מוסמך, שהתעודה שלו בתוקף ואת זה אפשר לבדוק באתר 'המשרד להגנת הסביבה'. בנוסף, אפשר למצוא באתר את רשימת החומרים המותרת להדברה ומצוין למה כל חומר מיועד".