העיתון 'ניו יורק טיימס' פרסם עדויות של שלוש נשים הטוענות כי דונלד טראמפ הטריד אותן מינית - אלון פנקס, לשעבר קונסול ישראל בניו יורק: "החוקים הפנימיים של המפלגה לא מאפשרים להדיח אותו"
"התקפות המפלגה הרפובליקנית על טראמפ חסרות משמעות"
אלון פנקס, הקונסול לשעבר בניו יורק, ניתח את מצבו של המועמד לנשיאות בשיחה עם עודד בן-עמי ב"רדיו ללא הפסקה 103FM": "קו ההגנה של טראמפ יהיה שכולם נגדו. המפלגה הרפובליקנית לא יכולה להדיחו. היא מתרסקת ותצטרך להמציא עצמה מחדש"
העיתון האמריקני "ניו יורק טיימס" פרסם עדויות של שלוש נשים הטוענות כי דונלד טראמפ, המועמד הרפובליקני לנשיאות, הטריד אותן מינית באורח פיזי, אחת לפני כ-35 שנה ועוד שתיים בשנים קרובות יותר. אלון פנקס, לשעבר קונסול ישראל בניו יורק, הוסיף בשיחה עם עודד בן-עמי ב"רדיו ללא הפסקה 103FM" כי אישה רביעית, כתבת של המגזין "פיפל", פרסמה מאמר בו סיפרה כיצד הוטרדה גם היא על ידי טראמפ. האשמות אלה מגיעות בעקבות פרסום הקלטות בהן נשמע טראמפ מדבר בבוז מטריד כלפי נשים, ביניהן בתו איוונקה.
"זה עידן אחר", אמר פנקס, "עידן שבו אתה לא באמת יכול להתמודד לתפקיד כזה כשיש לך היסטוריה כזו. יתרה מכך, כשיש לך תקשורת שעובדת 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע ורשתות חברתיות, אתה לא יכול לעצור את הדברים האלה. ואתה לא יכול להתגרות בכולם. אתה לא יכול ללכת לעימות ולהגיד, לא היה ולא נברא, מעולם לא עשיתי, אף פעם לא נגעתי, דיברתי כמו שגברים מדברים במלתחות. הוא עשה דברים שאולי לו נראו סבירים, אולי הוא לא בטוח שהם היו לא בסדר, אבל נשים מתוקפות חושבות שזה היה מאוד לא בסדר, על תגבול התקפיה המינית אם לא מעבר לתקיפה מינית. לכן הסיפורים האלה יוצאים. זה לא נגד טראמפ, אלא זה העידן הנוכחי".
"קו ההגנה (של טראמפ) שמתחיל להסתמן הוא, יכולתי לנצח את הבחירות, אלמלא התקשורת והמפלגה הרפובליקנית תקעו לי סכינים בגב, התקשורת הייתה נגדי, אנשים המציאו סיפורים, הכל שקרים, הייתי מרחק נגיעת יד מניצחון", הסביר פנקס, "אבל זה לא נכון. זה לא סיפור ההקלטה באוטובוס, לא העימותים, לא הסיפורים של הנשים האלה, ואני מניח שעוד יצוצו הרבה בימים הקרובים, בוודאי. מה שערער את בטחונו של טראמפ ואת כל הקמפיין שלו, זה הגילויים או החשיפה גדולה על כך שלא שילם מיסים 18 שנים. לחלק מהרפובליקאים ולחלק מהציבור זה עוד עבר מעל לראש. אמרו, טוב, הוא ניצל, הוא הפסיד עוד 60 מיליון דולר, אגב בשנה שהבורסה עלתה ב-34 אחוזים, בסדר, אוקיי. ואז יצאו הקלטות. והילרי קלינטון, בידיעה שהוא רגיש לכבודו, שיש לו עור דק, שהוא נוטה להיעלב וחסר משמעת עצמית, תקעה לו את זה. בעימות הראשון עם מיס ונצואלה שהוא קרא לה 'מיס פיגי' ובעימות השני על רקע הקלטת".
"עכשיו, הוא מתחיל להתפרע", הוסיף פנקס, "המפלגה הרפובליקנית יוצאת נגדו, אגב אלקטוראלית זה חסר משמעות, כי הוא ניצח את הפריימריז נגד הממסד המפלגתי הזה ובוחריו לא אוהבים את הממסד המפלגתי הזה, כך ששום קול לא נגרע ממנו. לא ניתן להדיח אותו. זה קשקוש שבימים הראשונים שמיד אחרי הסיפור עם הקלטות, התחילו לשחק במשחק הזה. אי אפשר להדיח אותו. החוקים הפנימיים של המפלגה לא מאפשרים את זה. הוא יכול לפרוש, יכול להית עליו לחץ בלתי נסבל לפרוש. אבל הוא כבר לא שם. הוא עכשיו יעשה להם דווקא".
"נכון שזה צבעוני, נכון שזה מכוער, נכון שזו מדמנה ולא מערכת בחירות, אבל מצבו האלקטוראלי (של טראמפ) היה בכי רע עוד לפני כן", הדגיש פנקס. "הוא לא יכול לנצח עם התמיכה של בסיס הבוחרים שיש לו כרגע, גם אם אף אחד מהם לא ייגרע כתוצאה מהסיפורים שעלו כרגע. הוא היה צריך להוסיף 6-7 מיליון קולות כדי אולי לנצח. אני לא רואה דרך שזה קורה".
בן עמי שאל האם הסקרים שאחרי העימות השני, שמראים על פער שנע בין 8 ל-11 אחוזים לטובת קלינטון, מדויקים. "אני לא יודע להעריך", השיב פנקס. "בחירות בארצות הברית בעידן המודרני לא מסתיימות ביותר מ-4 עד 6 אחוזי פער. כי אמריקה חצויה. גם כשמדברים על הביטוי האמריקאי השגור 'לנד-סלייד', ניצחון סוחף ועמוק, הכוונה היא לניצחון במדינות ובקולות אלקטורים ופחות בקולות האמיתיים, בכמות האנשים שהצביעו. פה בהחלט בגלל זהות המועמד, האופי שלו ומה שיוצא בשבועות האחרונים, יכול להיות שזה יגיע ל-6-7 אחוזים, אולי ב-8 אחוזים, כי הוא מאבד מדינות. אבל אני בספק. אני בהחלט יכול לראות מצב שזה ייגמר בלא יותר מ-5-6 אחוזים, בהנחה שקלינטון תנצח. התופעה המעניינת היא לא הפסד של טראמפ אלא סוג של התרסקות המפלגה הרפובליקנית ביחס אפילו לקהל בוחריה. וזו תופעה שתלווה את הפוליטיקה האמריקנית, כי גם ככה המפלגה הזו בגירעון בוחרים, כי היא מנוכרת לנשים, מנוכרת להומוסקסואלים, מנוכרת להיספאנים, מנוכרת לשחורים וכן הלאה, וכרגע נראה שהיא תצטרך להמציא עצמה מחדש".