ענת דוידוב שוחחה בתוכניתה 'איפה הכסף' עם מנכ"לית ההשגחה הפרטית ועם ראש תחום דת ומדינה בתנועת נאמני התורה והעבודה בעקבות פסיקת בג"ץ שקבעה כי ניתן להנפיק תעודות המעידות על כשרות שאינה מטעם הרבנות: "הרבנות הראשית קנסה אותם בטענה שהמסמך שמצהיר כי הם שומרי כשרות אינו מקובל עליה"
נושא הכשרות בישראל עובר מהפיכה. לפני כשבועיים פסק בג"ץ כי יש לאפשר לבית עסק להצהיר כי הוא שומר כשרות בתנאיו שלו גם אם אינו מחזיק בתעודת כשרות מטעם הרבנות הראשית. מסעדת 'פסטה בסטה' החליטה לתלות שלט הצהרה במסעדה לפי הנחיית בג"ץ אך משרד הרבנות קנס אותה בסך 2,000 שקלים. אליה פלק, מנכ"לית השגחה פרטית התייחסה לסיפור: "אנחנו אלו שנתנו לפסטה בסטה את אישור הכשרות שלנו. משגיח כשרות מטעמנו הגיע למקום ובחן את המסעדה ומצא כי היא שומרת כשרות ואכן המקום כשר. הרבנות הראשית קנסה אותם בטענה שהמסמך שמצהיר כי הם שומרי כשרות אינו מקובל עליה ודרשו מהעסק לשלם 2,000 שקלים. הם לא מתכוונים לשלם את הסכום ולהביא את הסיפור לבית המשפט. אנחנו עומדים מאחורי כל פסיק וכל מילה במסמך שתלוי על הקיר והוא נכתב עם היועצים המשפטיים בידיעה שאנחנו ופסטה בסטה אינם עוברים על החוק".
לשיחה הצטרף תני פרנק, ראש תחום דת ומדינה בתנועת נאמני התורה והעבודה והתייחס לדברים: "בג"ץ אמר את דברו אך אנחנו יודעים שעד היום כל הקנסות שהוגשו בנושא הכשרות לא הבשילו לידי כתב אישום בגלל מדיניות בפרקליטות. גם הם מבינים שאין לשפוט מישהו רק כי הוא רוצה להצהיר שהוא שומר על מנהגי הכשרות במטבח שלו. אנחנו פנינו לבקש את פרשנות הרבנות לפסיקת בג"ץ. לטענתנו הדברים התרחשו לא צורה סבירה, ניתן קנס ללא אזהרה וברור לנו שמדובר ברדיפה, אנחנו תומכים בהשגחה הפרטית והשקיפות. האבסורד הוא שהיא פועלת נגד אינטרס הכשרות בישראל ונגד הציבור שרוצה לאכול מזון כשר. אנחנו רואים מגמת בכמות הקנסות משנת 2013 אך רוב הקנסות הללו לא הבשילו לכתב אישום. אני קורא לרבנות הראשית להפסיק את יחסי משגיח-מושגח ושיתרכזו בלתקן את המערך הכושל שלהם מאשר לרדוף אחר עסקים קטנים"
ענת דוידוב סיכמה את הדברים וקראה: "מדובר בשיטה של הרבנות לעשות כסף קל על בעלי העסקים הקטנים ואנחנו נמשיך ונעקוב לבדוק כיצד מתפתח הסיפור".
עריכה: איתמר זיגלמן