ענת דוידוב ודרור רפאל שוחחו בתוכניתם עם יו"ר סיעת כולנו ח"כ רועי פולקמן, שהשתתף אמש (א') בהפגנה נגד השחיתות: "ישנם רגעים שבהם עוסקים באמירות ערכיות ולא בשיקולים פוליטיים, ולכן החלטתי להגיע להפגנה אתמול"
הפגנות נגד השחיתות השלטונית תופסות תאוצה. אמש (ש') שוב התקיימו הפגנות רבות ברחבי הארץ, הגדולות שבהן בירושלים ובתל אביב, שהוציאו לרחוב אלפי אנשים בקריאה לעצור את השחיתות השלטונית. ח"כ רועי פולקמן, שהשתתף בהפגנה בירושלים, התייחס לביקורת על מפלגת השלטון וטען: "ישנם רגעים שבהם עוסקים באמירות ערכיות ולא בשיקולים פוליטיים, ולכן החלטתי להגיע להפגנה אתמול. ההפגנה היא בעד הממלכתיות ונגד ההתקפות על מערכת אכיפת החוק. ישנם לא מעט גורמים בקואליציה, בהם גם ראש הממשלה, שתוקפים את מערכת אכיפת החוק ואני מחיתי נגדם".
כשנשאל האם לא חשש לצאת להפגין לאחר שראש הממשלה מנע מכל חבריו בסיעת הליכוד לצאת להפגנה השיב: "שוחחתי רבות עם חבריי בקואליציה וקיבלתי מהם רוח גבית. יו"ר המפלגה שלי, משה כחלון, ידע שאהיה שם, ואמר שהוא מבין ומקבל את העמדה שלי. לא הייתי מצפה מיו"ר המפלגה שלי להיות בהפגנה כי זה בעייתי עבורו. ישנה מעט פאניקה שהתבטאה בהשמצות ואיומים מטעם הליכוד לפגיעה בקריירה הפוליטית נגד אלו שהודיעו שיילכו למחאה.
"אנחנו מאותתים לאורך כל הדרך וטוענים שסדר היום הציבורי צריך להיות למען הציבור ולא שיח בלתי פוסק של התקפות על הנשיא, בית המשפט, המשטרה והרמטכ"ל", הוסיף פולקמן. כשנשאל מה צריך לקרות כדי שראש הממשלה ייפנה את כיסאו למועמד אחר, השיב: "אינני יודע לענות על השאלה הזו בשלב זה. ברגע שיהיו המלצות נשקול את צעדנו. המלצות הן שלב מאוד מוקדם משפטית ולכן לא הרגשתי לנכון להגיע להפגנות ברוטשילד. כמו שאני לא מסכים שיתקפו את גורמי אכיפת החוק מהממשלה אני גם לא מסכים שיפעילו לחץ על גורמי אכיפת החוק לקבל החלטה כלשהי בפרשות. כמי ששייך למפלגה לאומית חברתית, אני מתקשה להתחבר לחלק מהמסרים של ההפגנות ברוטשילד. יש לחכות להחלטה על כתב האישום, להבין מה קורה ולקיים דיון. כשנגיע לגשר נחצה אותו".
עריכה: איתמר זיגלמן