ענת דוידוב וחגי גולן שוחחו עם יזהר שי, שותף ומנהל בקרן ההון סיכון קיינן פרטנרס, שהתייחס למשבר של הרשת החברתית הגדולה בעולם: "אני מקווה מאוד שזוהי לא תחילת סופה של פייסבוק"
הרגולטורים זועמים על פייסבוק ובמקביל המשתמשים והמשקיעים בורחים בעקבות הגילוי כי מידע אישי של 50 מיליון ממשתמשיה של פייסבוק נגנב. יזהר שי, שותף ומנהל בקרן ההון סיכון קיינן פרטנרס, התייחס למשבר ואמר: "רק היום צוקרברג החל לדבר אך יש האומרים שזהו תחילתו של משבר האינטרנט. האשמות נגד פייסבוק נשמעו בעבר גם נגד גוגל ואמזון המחזיקות במידע שלנו ועושות בו שימוש ככל שעולה על רוחן. הסיכון הגדול ביותר של החברות הללו הוא הרגולטור ברחבי העולם שיקבע בנושא. למרבה הצער הצרכנים מגיבים לאט יותר. קשה להניע כל כך הרבה משתמשים במכה אחת וזה ידרוש זמן. הרגולטור האירופי, שמאוד נחוש לפתור את הסוגייה, יכול לגרום נזק כביר לחברה בתוך זמן קצר מאוד. אפילו בארצות הברית יש קריאות לפרק את המונופול של פייסבוק".
"אני חושב שלסגור את פייסבוק יהיה צעד קיצוני מדי", הוסיף, "פייסבוק עשתה המון טעויות אך עדיין נתפסת כחברה חיובית שעשתה גם המון דברים טובים. יש סימני שאלה גדולים על החברה כי כוחה גרם לה לקבל החלטות פזיזות ולהשתמש במידע הפרטי של כולנו בצורה לא מאובטחת וזה הגיע למצב של השפעת מערכת הבחירות בארצות הברית, לכן עליה להגיב מהר מאוד ולתקן".
כשנשאל אם פייסבוק שיתפה פעולה בנושא השיב: "השתיקה של פייסבוק מעידה על כך שהיא לא ממש ידעה כיצד להתנהל בנושא. היה לפייסבוק קו מסוים של מסירת מידע לחברות מסחריות וממנו היא התפרנסה, לכן ההתנצלות של מארק צוקרברג אינה מספקת. יהיה עליו להראות לעולם שהוא נוקט צעדים חריפים ביותר על מנת לשמור על הפרטיות שלנו. יהיה עליו למנוע מהמידע להגיע לידיים הלא נכונות. אנחנו המשתמשים צריכים לעקוב אחר הנושא ולקוות שאכן ישמרו לנו על המידע שלנו. אני מקווה מאוד שזוהי לא תחילת סופה של פייסבוק".
עריכה: איתמר זיגלמן