איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"ככל שאנו מעלים את רף ההגנה, ההאקרים מייצרים שיטות חדשות"

כך פועלת צ'ק פוינט למנוע מתקפות של האקרים בשידורי המונדיאל


גיל שוויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט, שוחח עם ענת דוידוב וחגי גולן ב־103fm וחשף כיצד מנעה החברה התקפות סייבר שמוקדו באירועי המונדיאל: "אנחנו נמצאים כיום בדור החמישי של התקפות הסייבר, אך רוב הארגונים לא מגנים על עצמם אפילו מפני התקפות הדור השלישי".

שידורי המונדיאל הפכו כבר מזמן לחג עבור כל חובבי הכדורגל ברחבי העולם. לאחרונה התברר כי החג הזה אינו רק של מעריצי הספורט אלא גם של האקרים מרחבי העולם, המנסים לחבל בשידורים הדיגיטליים במדינות השונות. חברת צ'ק פוינט הייתה אחת החברות שהתגייסו ללוחמת הסייבר וההגנה על מקורות המדיה המשדרים את המשחקים.

גיל שוויד, מסייד ומנכ"ל החברה, התייחס למתקפות שמנעה החברה: "קבוצות המחקר שלנו איתרו לאחרונה כמות גדולה של התקפות המנסות לנצל את המונדיאל כדי לחדור למחשבים של אנשים, משום שרבים שוהים ברשת בזמן הצפייה במשחקים ובחיפוש מידע אודותיהם. במונדיאל נוצר תוכן חדש כל יום וזו ההזדמנות של ההאקרים לנסות ולהחדיר מידע במקומות הללו ולהשתיל תוכנות נוזקה שיישאבו ממשתמש הקצה מידע.

"כבר מנענו כמה התקפות כאלה, בהן התקפות מהמכשירים הניידים אך טרם דיווחנו עליהם לציבור. אנחנו נדווח קודם לחברה שניזוקה ולאחר מכן נחשוף את הנזק. אם אחשוף את המידע כעת ייתכן שאנשים רעים נוספים ינסו לשחזר את המתקפה".

על התקפות הדור החמישי סיפר שוויד: "ההתקפות הללו קצת יותר מתוחכמות ולכלים רגילים קשה יותר לזהות אותן, בגלל היכולת של ההתקפות לשנות צורה. אנחנו מכירים את שיטת אתרי הפישינג המתחזים להיות אתרים. את אלה ניתן לזהות ולהוריד תוך כמה שעות מהרשת. אך אתרים כאלה נוצרים כעת מדי יום בתוך שניות. תוכנות האנטי וירוס מתעדכנות די מהר, אך לצערנו כך גם תוכנות הנוזקה והווירוסים, המשנות צורה.

"אומנם האתגר שלנו ורמת הקושי עולים אך כך גם הביקוש לשירותים שלנו", הוסיף, "ככל שאנחנו מעלים את רף ההגנה אנחנו מגלים שיטות חדשות למתקפה. זאת הסיבה שאנחנו לא ממהרים לפרסם את שיטות הפעולה שלנו. ברגע שנפרסם ההאקרים יחפשו דרך לעקוף אותנו. הניסיון מוכיח שברוב המקרים ידינו על העליונה כמה שנים עד שההאקרים מצליחים לפצח את המכשולים שלנו".

עוד הוסיף שוויד: "כל אתר או אפליקציה יכולים להיהפך למטרה עבור ההאקרים. לעיתים הם פועלים מטעמי ריגול ולעיתים מטעמי אידיאולוגיה, כמו ההתקפות על ישראל בשנים האחרונות. יש גם כאלה התוקפים רק כדי להוכיח את יכולותיהם הטכנולוגיות".

כשנשאל אם אנחנו הופכים למוגנים או חשופים יותר לסכנות השיב: "התשובה היא גם וגם. אנחנו אכן הופכים להיות יותר ויותר חשופים כי אנחנו חולקים את המידע שלנו עם הרבה יותר גופים האוספים עלינו מידע, אך גם רמת כלי ההגנה עולה. חשוב לומר - אנחנו נמצאים כיום כבר בדור החמישי של התקפות הסייבר אך רוב הארגונים לא מגנים על עצמם אפילו מהתקפות הדור השלישי. כשאנחנו רואים התקפות כאלה אנחנו לא מופתעים. אומנם יש כלים להתמודד עם ההתקפות הללו אך העולם עוד לא מוכן להתמודד איתן".

 

 

עריכה: איתמר זיגלמן

20/06/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


גיל שוויד
גיל שוויד  |  צילום: יוסי זליגר/פלאש 90
Paris