רדיו ללא הפסקה
רדיו ללא הפסקה
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
איריס קול

לא רק בשביל הקפה

"ללקק את האצבעות" • פרופסור רפי קרסו ביקר במסעדת הגורמה 'קפה פופולר' ונהנה מכל רגע


כבר שנים שאחד מהטרנדים הגדולים בעולם הוא שילוב בין מלונות יוקרה למסעדות גורמה; סוף סוף הטרנד הגיע גם למדינת ישראל - או אם להיות יותר ספציפיים - לדיזינגוף פינת ארלוזורוב בתל אביב, שם שוכן מלון בוטיק חדש בשם 'ג'ייקוב סמואל', ובו 'קפה פופלר' בניצוחו של השף אבי ביטון; פרופסור קרסו הלך, טעם, וחזר נדהם.

ותיקי תל אביב ודאי זוכרים את 'מסעדת בתיה' - מסעדה של אוכל יהודי בתל אביב שפעלה מול קולנוע ארמון דוד, שלימים הפך ל'בית פרג''. "אנשים היו עומדים בתור עם סירים כדי לקבל כבד קצוץ וקרפלך", נזכר פרופסור רפי קרסו. היום על חורבות המסעדה נמצא 'קפה פופלר' שבמלון ג'ייקוב סמואל. כאמור, מי שמנצח על המקום זה השף אבי ביטון - שף שידוע כידידותי לטבעונים, וגם  "בחור מוכשר עם ידיים נהדרות, שכל מה שהוא נוגע בו - מצליח", לדברי קרסו. 

אז מה יש במסעדה הזאת מעבר לכוס יין בשווי 42 מעמק הרון? על פלאפל חצילים שרופים שמעתם? "קולים חציל עם גבינת פרמז'ן ושמנת חמוצה, מערבבים ומטגנים. זה נראה כמו פלאפל והטעם גן עדן", סיפר. "הזמנו גם קרפצ'ו תפוחי אדמה שבושלו, נדחסו למחבת ונצלו עם פרמז'ן על הגריל. 

"מנה נוספת שהזמנו הייתה שווארמה טלה צלויה, רכה ונעימה במיוחד", המשיך קרסו לגרות אותנו. "ההבדל שבין הרכות בבשר לבין ההתפצחות והקריספיות שלו בסוף מדהימה. עוד הזמנו סשימי טונה אדומה ברוטב ויניגרט והדרים עם זרעי כוסברה וצ'ילי אדום. זאת אחת המנות שאהבתי. כל המנות הראשונות עולות בין 58 ל־62 שקלים". 

   

ועכשיו, לדבר האמיתי: העיקריות (שלאחריהן יגיע הקינוח, כמובן). "הזמנו ניוקי שנאפים במקום ב־72 שקלים, עם פטריות פורצ'יני, שמנת מתוקה וחסה צלויה. הניוקי אווריריים, ויש תחושה שאוכלים אוויר. זו מנה מדהימה שנמסה בפה. בנוסף, אכלנו טורטליני ממולא בתרד, ריקוטה וכרישה עם חמאה, מרווה, זרעי עגבניות ופלפל שחור. ללקק את האצבעות.

"כקינוח אכלנו פאי לימון עם קציפת ביצים איטלקית". קציפת ביצים איטלקית מהי? "מקציפים חלבונים, ואז צולים עם ברנר את החלק העליון עד שהוא משחים", הסביר הפרופסור, "זה יוצא טעים מאוד". עוד בתפריט המתוקים: קרם ברולה עם קנלוני ממולא בריבת תות ש"מתפצלח בפה". וכל התענוג הזה יעלה לכם בסך הכל כ־42 שקלים.

"כיף של מקום", סיכם קרסו, "הם לא מוציאים הרבה כסף על עיטורים, כלים מבריקים ומפות לבנות, אבל האוכל שווה והמחירים סבירים". 

  

עריכה: מיכל דאבי

09/01/2019
הישארו מעודכנים

פרופ' רפי קרסו יוצא לאכול
פרופ' רפי קרסו יוצא לאכול  |  צילום: רמי זרנגר