איריס קול

רומא בסמטאות ירושלים

גן עדן בשדרות ממילא: פרופסור רפי קרסו ביקר במסעדת 'Cielo' וחזר מוקסם • "ניגשתי לשף והחמאתי לו", סיפר


הקוראת מרגול, שימי לב: פה זה דווקא כן אירופה. ואם לדייק - ברחוב בן סירא 18 בירושלים במסעדת Cielo, או 'גן עדן' - אם תרצו; פרופסור רפי קרסו חזר מהמסעדה האיטלקית והרגיש לרגע ברחובות פירנצה. 

במקום להכביר במילים, התחיל קרסו את הביקורת בקביעה: "זו מסעדה מדהימה". המסעדה, אשר נמצאת לא רחוק ממלון ממילא, היא מסעדה איטלקית, לא כשרה. "יש במסעדה שישה שולחנות בסך הכל, עם מפות לבנות, כלי אוכל נאים, ריהוט יפה, מוזיקה רחוקה ונעימה ומלצרים נקיים ומסודרים שלובשים חולצה לבנה ומכנסיים שחורים".

אחרי שסקר את הסטייל של המלצרים והזמין בבקבוק יין איטלקי משנת 2017 ב־158 שקלים, הגיע הזמן למנות ראשונות: "יש פסטות, סלטים וראשונות עיקריות. הזמנו כבד בנוסח ונציה - מנה מוכרת באיטליה". אז איך מכינים 'כבד בנוסח ונציה'? "מטגנים בצל בשמן עמוק לאט לאט עד שהוא נעשה כמו משחה. את הכבד טובלים בקמח ומבשלים עם מיץ לימון", הסביר קרסו. במסעדה עצמה, המנה הייתה "טעימה מאוד. הכבד היה מטוגן עם הרבה בצל. אומנם היה פחות מידי לימון מאשר יש לרוב בוונציה, אבל עדיין היה טעים ולא יבש.

"מנה נוספת שהזמנו הייתה לבבות דקל ברוטב שמנת ופרמז'ן". וכן - ככל הנראה לבבות הדקל הגיעו מקופסאות שימורים - הרי בארץ לא ניתן למצוא לבבות דקל שלא משימורים. "החוכמה היא לבחור את הלבבות הרכים והקטנים ביותר בקופסה. אם לוקחים חלק גדול - צריך להוציא את החלק הפנימי ולהשתמש בו", הציע אסף גרניט. סליחה - רפי קרסו. "הלבבות צופו בשמנת גבינת פרמז'ן והוכנסו לתנור להשחמה ובישול. המנה הייתה ממש טעימה, 44 שקלים. לא זול, אבל בהחלט מנה נהדרת. 

"הזמנו גם מרק דגים עדין ולא חריף, שבתוכו שחו נתחי לוקוס. היו במרק עוד כמה סוגים של דגים בשרניים וטעימים - שלא להגיד - פירות ים, וגם המרק הזה היה מאוד טעים", סיפר. 

       

פסטה מרוגזת? יש דבר כזה

השתכנעתם? חכו, זאת רק ההתחלה. קרסו וחבריו הזמינו גם ספגטי עם אספרגוס וכמהין - מנה טבעונית שגם כן הוכרזה על ידי הפרופסור כ"מנה נהדרת. האספרגוס היה קצוץ דק דק עם חמאה, אבל אפשר לבקש בלי חמאה ובלי שמן זית. האטריות היו ספגטיני, כלומר אטריות דקות שלא מגישים אל-דנטה כי אחרת הן נדבקות. המנה הייתה נעימה עם מעט שום ושמן כמהין". המנה, אם תהיתם, עולה 87 שקלים, אבל בהחלט שווה את המחיר. "תענוג לאכול אותה". 

ומי שמעדיף את הפסטה שלו חריפה, יכול להזמין פסטה ארביאטה - פסטה מרוגזת, עצבנית שעולה 56 שקלים. "אשתי הזמינה את הפסטה הזאת שהייתה אל-דנטה וחריפה, והבן שלי הזמין מנת טורנדו. זאת מנת פילה בשר צלוי שמונח על טוסט, ומעליו שמים פרוסת כבד אווז בתוספת פטריות כמהין או ציר בקר. הטורנדו הזה מאוד מיוחד והבשר נמס בפה. ב־125 שקלים תקבלו מנת פילה יפה מאוד. 

"בנוסף, הזמנו מנת לזניה", הוסיף קרסו. ואומנם לזניה היא לזניה היא לזניה, אבל במסעדת Cielo, הלזניה מיוחדת למדי. "שכבות הפסטה עדינות ורכות, ובתוכן בשר עם רוטב. המנה הייתה נהדרת, רכה ומחליקה בפה".

 

ועכשיו, לחלק האהוב עלינו: קינוחים. "כל הקינוחים עולים 38 שקלים. עוגת השקדים הסיציליאנית הייתה מלאה בשקדים, ומומלצת מאוד למי שאוהב שקדים ומרציפן. הטירמיסו היה נהדר גם כן והמוס שוקולד היה אוורירי וטעים. עוד בתפריט יש גם סורבה אפרסק.

"המסעדה הזאת לא זולה ולא יקרה, אבל הרמה בה סופר גבוהה", סיכם קרסו. כאחד שאוהב מאוד את ארץ המגף, טען הפרופסור שהמנות במסעדה אותנטיות ובהחלט מזכירות את רחובות איטליה. "ניגשתי לשף והחמאתי לו על האוכל. אמרתי לו שאני מכיר אוכל איטלקי, והאוכל שלו מעולה. אני בטוח אחזור למסעדה הזאת שוב". הפעם, נשמח להצטרף גם אנחנו.

  

עריכה: מיכל דאבי

23/01/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופ' רפי קרסו
פרופ' רפי קרסו  |  צילום: רמי זרנגר
Paris