עו"ד בועז בן צור, המייצג את אפי נווה בפרשת המין ומינויי השופטים, הסביר מהו קו ההגנה של לקוחו והעריך שהפרשה תסתיים בלא כלום. בהמשך תקף את גלי צה"ל ואת הדס שטייף על גניבת מכשירי הטלפון של נוה, וטען כי זו עבירה פלילית חמורה.
"אני חושב שמרשי מתמודד היטב. אין ספק שהסיטואציה לא פשוטה אך אנחנו מניחים שבסופו של תהליך העניין יסתיים ויגיעו למסקנה שאין בחקירה הזו עניין מעשי, והוא יצליח לחזור לשגרת חייו".
אתה מאמין שלא היה אלמנט פלילי?
"אומר זאת בזהירות המתחייבת, מהיכרותי את החומרים עד השלב הזה אין כאן עניין פלילי בשום פנים ואופן".
יש כאן כל מיני עניינים של בינו לבינה שגרמו מבוכה למשפחות או שיש כאן יחסים עם שופטת שקודמה בתמורה לקשר עם עו"ד נוה?
"אנחנו לא נכנסים לעניינים של בינו לבינה אך אין לי ספק שלסיטואציה, גם אם היה ניתן להניח שהיה איזשהו קשר עם שופטת, אין לה קשר למינוי כלשהו. המינוי נעשה בוועדה בהליך מסודר. לכל חבר בוועדה יש שיקול דעת עצמאי להחליט למי הוא מצביע והיא מונתה על ידי שמונה מתוך תשעה שופטים. למר נוה אין השפעה על שמונה חברים".
על חלקם יש לו. אולי זה מסוג הדילים שעושים, תאשרו אותה ואני אאשר מישהו אחר.
"אפי נוה לא היה חבר בוועדה בתקופת המינוי. הוא הצטרף שנה וחצי אחרי שהמינוי הסתיים. אותה שופטת שנקלעה לעין הסערה עברה את כל שלבי המינוי".
מי הציע אותה למינוי? אחד השרים או השרות?
"כן אבל זה לא משנה".
שר שהוא חבר בוועדה לא? יש את כחלון ואת שרת המשפטים אילת שקד.
"נכון אבל זה נושא לגיטימי לגמרי. מינוי מתחיל בוועדת משנה, ממשיך למרכז הערכה ולבסוף יש גם דיון בוועדה למינוי שופטים".
הפרקליטות מכירה את כל האלמנטים הללו ובכל זאת בוחרת לפוצץ פצצה כזו גדולה? הם לא יודעים שנוה לא היה חבר בוועדה באותה עת וששר המליץ על השופטת?
"אין ספק שהופעל פה שיקול דעת לקוי. העניין הזה החל בגניבת שלושה מכשירי טלפון מאובטחים בסיסמא שהם רכוש פרטי. מכשיר נייד מחזיק מידע פרטי ביותר של אדם והוא נלקח, נפרץ והגיע לגלי צה"ל על ידי הדס שטייף. על פי הפרסומים הדס לקחה את המכשירים לגורם מקצועי שפרץ אותם. נעשתה כאן שורה של עבירות פליליות הכוללות החזקת רכוש גנוב, פגיעה בפרטיות, האזנת סתר ועבירה על חוק המחשבים. זה מוכח ואי אפשר להתווכח עם זה".
הפרקליטות הצבאית, שטיפלה ראשונה באלמנט הזה, ופרקליטות המדינה לא ידעו את מה שאתה מייחס לעיתונאית?
"אני מניח שחלק מהדברים היו ידועים ואם הופעל שיקול דעת בנושא אזי שהוא שיקול דעת לקוי בעליל. מה שיש לנו כאן הוא ניסיון להכשיר ולתת חסינות למי שביצעה עבירה מוכחת".
נניח שבאחד המכשירים נמצאה תוכנית למעשה פלילי שנעשה. אפשר לפרוץ את המכשיר כדי לגלות את העבירות?
"זו שאלה משפטית כבדת משקל. חשוב לציין שכשהמכשירים נפרצו איש לא ידע מה יש בהם. מה שנמצא בהם היא שורה ארוכה של תכתובות של אפי נוה עם עיתונאים, אנשים פוליטיים, שופטים, לקוחות, חברים ומשפחה. אלו דברים שאין בהם משהו שיכול להתקרב לעבירה פלילית אך יש כאן פגיעה בפרטיות".
העניין של אפי נוה, שהוא טיפוס כוחני שהיה מחובר לגורמים חזקים, ביניהם שרת המשפטים אילת שקד וניהל ביד רמה את הדברים. יכול להיות שעולים שם דברים לא פשוטים.
"לפי מה שאנחנו יודעים לא עולה משהו כזה. יש כאן דיאלוג מתמשך שנעשה כדבר שבשגרה בין אנשים. לשכת עורכי הדין בתקופתו של נוה פעלה בצורה סדורה בהליכי המינוי. מה שעומד כאן על הפרק זו לא רק סוגיית מינוי כזה או אחר אלא העובדה שכל חייו של אדם נמצאים היום על שולחנות של גורמים מסוימים שביצעו עבירות פליליות כדי להשיג אותם. הגשנו תלונה למשטרת ישראל והיא השיבה שהיא בודקת את הסוגיה. אני מקווה שהיא תגיע לכלל מסקנה שהייתה כאן עבירה פלילית שנעשתה".
יש לפרקליט המדינה אינטרס מובהק מול אפי נוה?
"יש טענה כזו. שיקול הדעת שהופעל כאן השפיע על מערכת בחירות השופטים. ברגע שהכשירו את הדבר הזה אזי שיש כאן פגיעה מאוד קשה".
מה עם כל העניינים הכלכליים שמעלים כעת?
"אלו טענות אווירה. הליכי מינוי לבוררות הם הליכים סטנדרטיים. יש בדרך כלל הסכמים שמגדירים גורם שרשאי למנות. כל בורר דן בעניין שהובא בפניו".
מה לגבי הטענות שהוא צ'יפר עיתונאים בסכומים של אלפי שקלים כדי שיתפנקו באילת ובתמורה הם יגדילו אותו בכותרות?
"יש כנסים מקצועיים שזוכים להכרה ואליהם מגיעים אנשי מקצוע. אם הלשכה בוחרת לתגמל איש מקצוע שמגיע - אין בזה פסול".
תגישו תביעה אזרחית?
"בהחלט כן, כנגד גלי צה"ל והגורמים שעשו את המעשה הזה. הגשנו תלונה ואם יהיה שיקול דעת לקוי שלא לקדם את הבירור בנושא אז יש הליכים משפטיים שנועדו לטפל בזה".
עריכה: איתמר זיגלמן