רדיו ללא הפסקה
רדיו ללא הפסקה
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
איריס קול

ירושלים של זהב ושל צלעות טלה

במיוחד ליום האהבה: מסעדת 'רופטופ' תעניק לכם את הנוף המושלם לסלפי הזוגי • בהמשך: האם קינוחי פרווה הם בהכרח כל כך גרועים?


בשדרות ממילא שבירושלים שוכן 'מלון ממילא' היוקרתי שבו - בקומה השמינית שהוא גם גג המלון, מסעדת 'רופטופ' אשר משקיפה על כל העיר. כן כן - מהחומה, דרך עיר דוד ועד הכותל המערבי. "כל העיר פרוסה על כף היד וזה מראה יפייפה", סיפר פרופסור רפי קרסו שרק בשבילנו עלה לרגל ובדק את המסעדה הכשרה; מסקנה: הגיע הזמן לקחת יום חופש וליסוע לטייל קצת בעיר הקודש. 

חורף, קר, גשום וכמעט מושלג בירושלים - אבל זה לא מה שאמור למנוע מכם ליסוע במיוחד למסעדת הבשרים 'רופטופ', בניצוחם של השפים קובי בכר וסימון שפירא. כאמור, המסעדה נמצאת על גג מלון ממילא - מה שמגביר כמובן את הסיכוי לרוחות שיפגמו בחוויה. ובכן, ב'רופטופ' נערכו לכך מראש: "הגג סגור עם יריעות ניילון חזקות שלא מאפשרות לרוח ולקור הירושלמי לחדור", הסביר פרופסור קרסו, "יש שפע של תנורי חימום שמאפשרים לשבת וליהנות אפילו ללא ג'קט או סוודר". והשירות? "נהדר, וגם ההמלצרים חייכנים".

אז מה אוכלים? קבלו: "לטבעונים יש כמה מנות כמו סלט ירוק או ירקות בגריל. בנוסף, יש טרטר דג, סשימי סלמון והדרים, מוח עצם בטאבון, כבד אווז בגריל פחמים וברווז בפיתה מעבודת יד". כל המנות הראשונות עולות בין 46 ל־86 שקלים. 

"כמנה ראשונה לקחתי מנת כבד אווז. הגיעו שני נתחים בעובי של סנטימטר צלויים על גריל פחמים", המשיך קרסו, "הכבד הגיע על כרוב בגריל. הכרוב היה טעים, אבל לא התלהבתי מהשילוב בינו לבין הכבד. לדעתי, זה לא הכי מוצלח". ובכל זאת - גם הכבד כלשעצמו וגם הכרוב היו מושלמים: "הכבד - קריספי מבחוץ ורך מבפנים, והכרוב הושאר במלוא הדרו בצלחת. 

"אשתי הזמינה בוריק שבמסעדה הזו נקרא 'בריק'", ולא, לא מדובר על הבוריק שתקנו בשוק הכרמל. "הגיעו שתי פרוסות של בצק עלים מטוגן שהתפצלחו בפה עם רוטב של תרד תורכי ומעל זה ביצה. המנה הייתה נהדרת". 

     

אלו, כפי שהבנתם, היו רק המנות הראשונות. והעיקריות? נשמעות אפילו יותר טוב. קרסו: "רוב המנות הן מנות בשריות - הרי זו מסעדת בשרים, אבל היו גם מנות כמו ריזוטו פטריות פורטבלו, ניוקי תפוחי אדמה עם רוטב עגבניות ותרד תורכי. הניוקי היו נפלאים - נימוחים מחד ונגיסים מאידך. העגבניות היו בצלייה ארוכה ועדינה שהשאירה את הטעם המרוכז והטעים שלהן. 

"אני הזמנתי צלעות טלה. הגיעו ארבע צלעות יפות ועסיסיות, לא שמנות. הצלעות היו רכות, צלויות במידה ולצידן הנוח ארטישוק ירושלמי שגם כן נצלה על הגריל ונמס בפה". ולמרות שלצד הצלעות והארטישוק הגיע גם תבשיל בלתי מזוהה - עדיין מדובר ב"כיף של מנה". 180 שקלים וזה שלכם. 

עוד בעיקריות: אנטריקוט על גריל פחמים, צלעות טלה, סלמון צרוב במרינדת הדרים, פילה בקר עם כבד אווז וכמהין ועוד. "במסעדה הזאת יש תפריט מאוד מגוון, שגם טבעונים וצמחונים יכולים להנות מחלקו". 

   

עכשיו לשאלת השאלות: האם קינוחים פרווה יכולים להיות טעימים? תלוי את מי שואלים. "אומנם כרגע אני לא מזמין מנות אחרונות, אבל באופן כללי הבעיה במסעדות כשרות זה שהמנות האחרונות הן לא חלביות", אמר קרסו. 

"למה?", שאלה איריס, "אפשר להכין דברים נהדרים עם קרם קוקוס, למשל. חוץ מזה, בתור טבעונית העניין הזה שאחרי בשרי אין ברירה אלא לאכול פרווה דווקא משמח אותי". 

אז אם אתם דווקא כן במצב להזמין קינוח פרווה אחרי הצלעות, ואין לכם בעיה עם קרם קוקוס, תוכלו לבחור קינוחים מתפריט המתוקים המגוון למדי. 

   

אם לאמ;לק את הביקורת, נאמר זאת כך: "המסעדה הזאת לא זולה ולכן מתאימה בעיקר לאירועים. מה שכן, בהחלט יש תגמול למחיר. חוץ מזה, לא חייבים לאכול שם בשביל לראות את הנוף". אבל אם כבר עליתם עד לגג - זה בהחלט מומלץ. 

  

עריכה: מיכל דאבי

06/02/2019
הישארו מעודכנים

קרסו יוצא לאכול
קרסו יוצא לאכול  |  צילום: רמי זרנגר