רוצים לאכול אוכל יפני מבלי שתצטרכו לטוס לפני כן 14 שעות ליפן? מסעדת 'קיוטו' היא-היא הפיתרון עבורכם. כל שתצטרכו לעשות זה להגיע לרחוב אריה שנקר 7 בהרצליה פיתוח; טיפ מהפרופסור: אל תשכחו להזמין את ה'טונה בלו לגונה'.
בשנים האחרונות מסעדות יפניות נפתחות פה חדשות לבקרים, וכמעט בכל שבוע צצה לה מסעדה כזו או אחרת שמבטיחה לתת הרגשה של טוקיו - אבל לגמרי בישראל. הרבה לפני כולן הייתה ועודנה רשת 'קיוטו', שהצליחה לשרוד בשוק הקשוח - ככל הנראה, בגלל שהיא אחת מהטובות שבהן, שאף "הצליחה לאזן בין הטעם היפני לבין הטעם הישראלי - ובכל זאת לשמור על אותנטיות יפנית", כך לפי פרופסור רפי קרסו.
אז מה כולל התפריט העשיר במסעדה? הרבה: "מזון מהים, בשרים, עופות, מרקים, מנות ראשונות, מנות עיקריות, סושי, סשימי, ספרינג רולים, גיוזה, נודלס ועוד כל מה שרוצים ממסעדה אסיאתית ענקית", סיפר. לא זו בלבד, המסעדה ידידותית למדי עבור הצמחונים והטבעונים שבינינו, והמנות המיוחדות מסומנות בתפריט בשני עלים קטנים. מה גם, לצד כל מנה חריפה בתפריט יש אייקון של פלפל, כך שכל סועד יכול לבחור בהתאם לטעמו האישי בדיוק איך הוא מעדיף את האוכל שלו.
קודם כל ולפני הכל, הזמין הפרופסור יין שרדונה ב־169 שקלים, ולמרות שבתפריט היה כתוב שהיין משנת 2017, הוא קיבל בקבוק מ־2018 - אבל זה לא ביג-דיל. "אנחנו לא קטנוניים", אמר. נעבור לתפריט: "הזמנו מרק מינורי טמפורה על בסיס ציר פטריות שמוגש עם אצות, אטריות, פירורי טמפורה ובצל ירוק. ב־30 שקלים תקבלו מנה גדולה, אבל ב־47 שקלים תקבלו מנה גדולה אף יותר.
"עוד הזמנו מנה קלאסית של חמוצים יפניים - כרוב וגזר חתוכים דק ברוטב חמוץ מתוק עם אדממה ופולי סויה נהדרים". אחת מהמנות המיוחדות של המקום עליהן המליץ קרסו במיוחד היא מנה הנקראת 'טונה בלו לגונה' - נתח ארוך של טונה, חתוך לפרוסות קטנות, אשר נראות כמו "מטבעות קטנות שנמסות בפה. כל פרוסה צרובה מסביב ומעל המנה רוטב עדין של אטריות קרות. זו מנה נהדרת". 58 שקלים לחצי מנה, 97 למנה מלאה.
מהסלט שהזמין, לעומת זאת, קרסו לא כל כך התלהב: "אכלנו סלט כרוב עם נבטים ובוטנים ללא תיבול מיוחד. זה היה טוב וטעים לצמחונים אבל לא לקורניבור. בנוסף הזמנו ירקות בטמפורה וזו דווקא היה מנה נהדרת". הפרופסור סיפר כי בהרבה מסעדות יפניות הוא מזמין ירקות בטמפורה, אבל המנה שאכל בקיוטו הייתה טובה במיוחד: "הגיעו חצילים, בטטות, כרוביות וקישואים חתוכים דק מאוד שטוגנו בשמן עמוק וחם מצופים בבלילה. המנה הגיעה עם רוטב סויה והירקות התפצחו בפה. הזמנו שתי מנות כי את הראשונה חיסלנו עוד לפני שהגיעה לשולחן". כל מילה מיותרת.
"אשתי לקחה קוביות לוקוס ברוטב קארי צהוב חריף עם חלב קוקוס וירקות שורש". בשביל לטעום את הקוביות המטוגנות והפריכות, עם פרוסות הצנונית ועגבניות השורש, תצטרכו לשלם 72 שקלים. "הזמנתי שיפוד פרגיות ובצל על הגריל ברוטב טריאקי ב־25 שקלים לשיפוד. הגיעו נתחי פרגיות גדולים ועסיסיים מאוד וגם הרוטב היה נהדר. מנה מוצלחת מאוד". מנה נוספת לחובבי הפרגיות היא מנת ה'יאקיניקו עוף' - נתחי פרגיות ברוטב שום וג'ינג'ר עם ירקות מוקפצים. וגם זו - איך לא, הייתה "מנה נהדרת" לפי קרסו.
הגיע זמן קינוח. כמנה אחרונה הזמין הפרופסור סורבה מנגו. "אני לוקח את זה בשביל הדיאטה, כאילו", התבדח והודה שלא יכול היה לעמוד בפיתוי מול מנת הקרם ברולה, ולא סתם אלא "אחד מהטובים שיש. הקרם ברולה הגיע על מצע של שקדים מקורמלים שהתפצחו בפה. מנה מומלצת מאוד".
אז נכון שהמסעדה לא זולה במיוחד, אבל אם תשאלו את פרופסור קרסו - המחירים הגבוהים מצדיקים את החוויה האסיאתית. "השירות, הטעם והמנות ברמה גבוהה, כך שבהחלט יש תמורה למחיר", אמר.
עריכה: מיכל דאבי