אחרי פגרה שנמשכה יותר מדי זמן, פרופסור רפי קרסו חזר לבקר במסעדות, לספר לנו על כך ולגרום לנו להזיל ריר עוד הרבה לפני זמן ארוחת הצהריים. הפעם על הפרק: מסעדת קוואטרו שברחוב הארבעה 21 בתל אביב. המסעדה, אשר הוקמה לפני ארבע שנים, משתייכת לקבוצת מסה ומתמקדמת במטבח האיטלקי. "המקום מעוצב בצורה מיוחד מאוד ומעניק לסועדים גם חוויה אמנותית", סיפר קרסו.
על המטבח מנצח השף אביב משה בעל הרזומה המפואר שכולל בתוכו מסעדות יוקרה כמו שאטו עין-כרם, מסה ואף לימודים אצל השף שלום קדוש. אז מה בתפריט? במנות הראשונות תוכלו למצוא סלט עלים ירוקים עם אגוזים מקורמלים ובלסמי לבן. "המנה הייתה גדולה ויפה, הסלט היה רענן והרוטב היה מצוין". ב־54 שקלים תקבלו "כיף של סלט", כפי שתיאר זאת הפרופסור. במקביל הזמין קרסו לב חציל עם פונדו גבינה, פטריות וזרעי עגבניות. "החציל היה טוב ולא מלא בגרעינים, הגבינה הייתה מותכת ועשירה, ומגוון הטעמים בפה השתלבו יפה אחד בשני. זו מנה נהדרת". וכל הטוב הזה רק ב־58 שקלים.
בתפריט העיקריות ניוקי תירס עם חמאה שרופה וסלמון מקורמל פריך בחוץ, נימוח מבפנים. "הרוטב היה מתקתק עם שילוב של טעמים שהשלימו אחד את השני". ואם תרצו שורה תחתונה, "זו מנה מעולה ב־78 שקלים". עוד בעיקריות: דגים, פירות ים, חזה עוף ופילה עגל.
כאמור, מדובר במסעדה איטלקית ולכן, איך לא, יש גם תפריט פיצות מגוון למדי שכולל פיצה קלאסית, פיצה ביאנקה וגם פיצת כמהין עם פורטבלו, בצל מקורמל וגבינת עזים עם בלסמי מצומצם. "הפיצה נדיבה מאוד בתוספות, מתפצחת בפה והבצק נהדר. פיצה נפלאה".
אחת מהמנות המפורסמות של המסעדה היא מנת הטורטליני כמהין, שמגיעה עם גבינה וקרם עגבניות ב־64 שקלים. את המנה הזו ועוד אחרות תוכלו לבקש מהמטבח לקבל כמנות טבעוניות, אם כי זה יעלה לכם מעט יותר. "ב־88 שקלים אפשר לקבל טורטליני עם עגבניות, שום קונפי ובצל קריספי", הסביר, והודה: "זו ממש חוויה לחך".
לסיכום החוויה הזמין קרסו קינוח טירמיסו פסיפלורה שהצליח להפתיע אפילו אותו: "הפסיפלורה לא הייתה כמו מה שאנחנו רגילים. לא טעמתי ממש טירמיסו מובהק, אבל היה קינוח מופלא ושילוב הטעמים בו היה במינון הנכון.
"הייתי במסעדה הזאת כבר מספר פעמים, ובכל פעם שהייתי - נהנתי", סיכם. הוא עוד ישוב.
עריכה: מיכל דאבי